Google kondigt Pixel 6a aan met tal van cameraverbeteringen


Tijdens Google I/O heeft de zoekgigant de goedkope Pixel 6a aangekondigd. Het toestel zal beschikken over een Tensor-processor die tal van cameraverbeteringen met zich meebrengt, waaronder Real Tone en een verbeterde versie van Magic Eraser.

De komst van de Pixel 6a was voorspeld, daarom waren we niet verrast. Toch zijn we enthousiast over het toestel omdat het een aantal unieke en premium functies brengt die alleen Google kan doen voor een lager prijspunt.

Google Pixel 6a in alle drie de kleuren: Charcoal, Sage en Chalk
Pixel 6a in alle drie de kleuren: Houtskool, Salie en Krijt

Tenminste als je in een van de volgende landen woont: Australië, Canada, Duitsland, Frankrijk, Ierland, Italië, Japan, Puerto Rico, Singapore, Spanje, Taiwan, het Verenigd Koninkrijk, of de Verenigde Staten. Inwoners van andere landen moeten hopen op grijze import, maar ook dat is geen garantie. De Pixel 5a heeft het hier immers ook niet gered.

Klein scherm, grotere camerasensor

De Google Pixel 6a krijgt dit jaar een iets kleiner 6,1-inch scherm. Het is nog steeds een oled-paneel met een schermverversing van 60Hz. Wat wel nieuw is, is de inbouw van de vingerafdrukscanner.

Google Magic Eraser
Magic Eraser verwijdert niet alleen objecten, maar past ook kleuren aan

De belangrijkste verandering is echter de camera. De 12,2MP primaire camera is gebleven, maar de ultrabrede camera is ingeruild voor een 12MP variant. De ultrabrede camera heeft een bredere kijkhoek van 114° en een grotere sensor. In combinatie met de Tensor-processor is hij tot meer in staat. Bijvoorbeeld Real Tone om huidskleuren nauwkeuriger vast te leggen. En er is een nieuwe versie van Magic Eraser die de kleur kan veranderen van ongewenste objecten of objecten die afleiden.

Geen bewegingsmodus, wel nachtzicht

Zoals verwacht ontbreekt de Bewegingsmodus die we wel zagen op de Pixel 6 en 6 Pro. Met de Bewegingsmodus zou je achtergronden kunnen voorzien van bewegingseffecten voor een extra dramatisch effect. Om dat gemis enigszins goed te maken, beschikt de 6a wel over Night Sight. Dit is de aangepaste nachtmodus van Google waarmee je scherpere en beter belichte foto's kunt maken in het donker.

Google Pixel 6a in Sage
Binnenkort in een winkel bij jou in de buurt?
De Pixel 6a is vanaf 21 juli te bestellen voor 449 dollar. Het toestel zal op 28 juli in de winkels liggen. Hoeveel het toestel in een andere valuta gaat kosten valt nog te bezien.
.


Prijsvergelijker Google Pixel 6a
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
Charcoal Black
€ 285,99 € 285,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 6a


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel