"Goed nieuws: Processor Samsung Galaxy Z Fold 4 bekend"


Wellicht goed nieuws over de op handen zijnde Fold 4. Samsungs volgende opvouwbare toestel zal worden uitgerust met een krachtigere processor die ook koeler is dan zijn voorganger. En dit keer voor alle markten.

Samsung gebruikt processors van zowel Qualcomm als Samsung in zijn Galaxy S vlaggenschip serie. Europa krijgt de Samsung Exynos terwijl de rest van de wereld er een krijgt met Qualcomm Snapdragon. Niet eerlijk, zo blijkt, want de Exynos-versie is altijd minder krachtig gebleken. De aankomende Galaxy Z Fold 4 heeft dat probleem niet; die krijgt altijd een Snapdragon-processor.

Samsung Galaxy Z Fold 3 5G hands-on met S Pen in Phantom Black
Galaxy Z Fold 3 5G opvolger krijgt snellere en koelere processor

De Fold 4 zal naar verwachting overal verkocht worden met een Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 Plus. Deze verbeterde versie van de Snapdragon 8 Gen 1 wordt gemaakt door TSMC op een 4nm-proces. De Snapdragon 8 Gen 1 werd gemaakt door Samsung en bleek snel oververhit te raken. De 10% snellere TSMC-versie lijkt hier minder last van te hebben. Of dit puur aan TSMC ligt of aan een ander ARM-ontwerp is nog onduidelijk.

Snapdragon 8 Gen 1 Plus

Misschien kan Samsung de Galaxy Z Fold 4 overal uitrusten met een Snapdragon 8 Gen 1 Plus (SM8475) omdat het minder exemplaren verkoopt dan de veel populairdere Galaxy S-toestellen. Eerlijk is eerlijk, deze strategie is niet nieuw; ook de Fold 3 werd overal verkocht met een Snapdragon-processor. De bron denkt verder dat de aankomende Flip 4 ook aangedreven zal worden door de Snapdragon 8 Gen 1+.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel