"Geen bewegingsgevoel voor Google Pixel 5"


Het werd gepresenteerd als het volgende grote ding tijdens de aankondiging van de Pixel 4; Motion Sense. Het zou een revolutie moeten veroorzaken in de manier waarop we met onze telefoons omgaan. Het bleek slechts een gimmick en een batterijvreter te zijn. Dat gecombineerd met tegenvallende verkopen van de Pixel 4 leidt ertoe dat Motion Sense niet

Na een vliegende start begint de serie Pixel-telefoons van Google steeds meer tegen te vallen. Ja, de camera's zijn bovengemiddeld goed, maar de enorme voorsprong die Google had is verdwenen. Bovendien worden de nieuwe modellen geteisterd door tal van problemen. Defecte microfoons, reboot loops en blauwe schermtinten. Om nog maar te zwijgen van bewuste ontwerpkeuzes zoals te kleine batterijen.

Artist impression van Google Pixel
Artist impression van de Google Pixel

Het tegenvallende Pixel-succes heeft al tot gevolgen geleid op de werkvloer. Enkele hooggeplaatste medewerkers hebben het bedrijf verlaten. Nu de Motion Sense niet het gehoopte succes is, wordt gesuggereerd dat het een eenmalig avontuur is. De aankomende Pixel 5 zal het niet krijgen, volgens het gerucht vandaag. In plaats daarvan zal Google zich waarschijnlijk aansluiten bij andere telefoonfabrikanten en kiezen voor een moderner ontwerp met dunne schermranden.

Einde voor Project Soli?

Voor Google zal dit een teleurstellende tegenvaller zijn. Het heeft vele jaren gewerkt aan het perfectioneren en miniaturiseren van 'Project Soli' om in een telefoon te passen. Motion Sense zou gebruikt kunnen worden om je wekker uit te zetten en door je muziek te scrollen. Veel vroege recensies concludeerden dat het te onbetrouwbaar en te gimmicky was. Google had ook moeite om de radartechnologie goedgekeurd te krijgen voor elk land waar het zijn telefoons verkocht. Het valt nog te bezien of dit het einde is voor Project Soli. Google heeft nog genoeg andere producten waarop het zou kunnen worden toegepast.

Foto: PhoneDesigner


Prijsvergelijker Google Pixel 5
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
Black Zo goed als nieuw
€ 245,00 € 245,00   Bekijk
Fnac
Noir
€ 276,33 € 276,33   Bekijk
Refurbished.be
Green Licht gebruikt
€ 378,00 € 378,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 5


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel