Google verrast met Pixel Tablet tijdens Google I/O

"Meest behulpzame tablet" komt niet voor 2023


Tijdens het I/O 2022-evenement kwam Google met een verrassend nieuwtje. In 2023 zal het nog een Pixel-tablet uitbrengen. Google is niet nieuw op de tabletmarkt. Het verkocht eerder Nexus-tablets van andere fabrikanten en zelfs een Pixel-tablet is niet onbekend met de Pixel C en Pixel Slate nog in ons achterhoofd.

Afgezien van een foto en een korte beschrijving weten we nog vrij weinig over deze Pixel Tablet. Hij heeft een relatief dunne witte schermrand en een vlak glazen paneel. De tablet zou naadloos moeten samenwerken met je Pixel-telefoon en wordt aangedreven door Google's aangepaste Tensor-processor.

Google Pixel Tablet
Google's Pixel Tablet komt in 2023 uit

In een video van de Pixel Tablet zien we het G-logo met daaronder 4 stippen. Deze lijken op een connector, al is het nog onduidelijk waarvoor. De tablet heeft een enkele camera aan de achterkant en een enkele camera aan de voorkant. Andere informatie ontbreekt nog, maar Google belooft dat het "de meest behulpzame tablet ooit" is.

Premium Android

In tegenstelling tot de Pixel Slate zou de tablet onder Android moeten draaien en premium van aard zijn. Van de voorkant lijkt de Pixel Tablet een beetje op de Nexus Hub; een slimme speaker met een groot aanraakgevoelig scherm. Google heeft onlangs het besturingssysteem voor de Nest Hub vervangen. Fuchsia OS wordt gezien als de opvolger van Android, al komt het voor de Pixel Tablet nog wat te vroeg.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel