Uitgelekt ontwerp Google Pixel 6 toont vernieuwde camera


Opnieuw lijkt Google op het punt te staan om zijn Pixel line-up te reviseren. Na de introductie van de Pixel 5 met het ontbreken van een groter XL vlaggenschip, is het dit keer de beurt aan de Pixel 6 met een compleet nieuw design. De nadruk lijkt vooral te liggen op een compleet nieuwe cameramodule.

Dit alles blijkt uit renders in opdracht van YouTuber Jon Prosser. We zijn altijd wat voorzichtig met Prosser' lekken, maar de echtheid van de beelden wordt bevestigd door Max Weinbach, hoewel hij vermeldt dat de kleuren niet kloppen. Dat is iets waar we mee kunnen leven. Twee dingen vallen meteen op; de eigenzinnige cameramodule en de aanwezigheid van een groter formaat.

Google Pixel 6 en Pixel 6 XL

2 formaten, nieuwe cameramodule

We beginnen met die cameramodule. Wat te doen met de steeds groter wordende camerasensoren? In de eerste generatie Pixel-telefoons gebruikte Google een taps toelopend ontwerp. Op die manier stak de cameramodule niet uit, wat resulteerde in een gladde unibody. Modules zijn zo dik geworden (en we zijn dunne telefoons gewend) dat veel fabrikanten ervoor kiezen om de module te laten uitsteken. Anderen plaatsen de camera('s) op een eilandje dat uitsteekt. Google lijkt met de Pixel 6 voor een geheel eigen oplossing te kiezen; een balk over de volle lengte.

Google Pixel 6 Pro camerabump

Dat ziet er misschien een beetje raar uit, maar het idee erachter is allesbehalve. Het nadeel van een uitstekende camera in de hoek is dat hij wiebelt als je hem op een tafel legt. En dat is nogal vervelend. Met de oplossing van Google is dat probleem opgelost. Bovendien ziet het er heel opvallend uit, je herkent een Pixel 6 meteen. En ook dat is van toegevoegde waarde.

Pixel 6 voorkant

Het tweede opvallende aan dit lek; twee formaten. Iets waar Google vanaf de Pixel 5 mee gestopt is. Ja de enigszins vergelijkbare Pixel 4a 5G kan gezien worden als de grotere 'Pixel 5 XL' maar die telefoon was niet waterdicht. Of de Pixel 6 en zijn grotere broer ook gelijkwaardige en vlaggenschip-waardige hardware zullen krijgen, valt nog te bezien. Het gerucht gaat dat Google werkt aan een eigen chipset, mogelijk ter vervanging van de Snapdragon-chipsets van Qualcomm. Het is onduidelijk of deze in de Pixel 6-serie te vinden zullen zijn.

Pixel 6 XL of Pixel 6 Pro?

Een naam voor de grotere Pixel laat zich gemakkelijk raden; 'Pixel 6 XL'. Prosser gebruikt echter de naam 'Pixel 6 Pro'. Als Google inderdaad kiest voor een Pro-versie dan suggereert dat een verschil in specificaties, naast het grotere scherm natuurlijk. Erg voor de hand liggend is dit allemaal niet, maar we laten ons graag tegenspreken. We hebben in de tussentijd ook nog wat tijd; een aankondiging wordt pas in de herfst van 2021 verwacht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel