Samsung Galaxy A22 5G moet 5G nog betaalbaarder maken


Samsung heeft zojuist de Galaxy A22 5G aangekondigd. Met een adviesprijs van €229 is dit de goedkoopste 5G-telefoon die Samsung ooit heeft aangekondigd. Er zal ook een 4G-versie van de A22 worden uitgebracht en die bevat meer verschillen dan alleen het ontbreken van 5G.

De Galaxy A22 5G zal beschikken over een 6,6-inch scherm met FHD+ resolutie. Aan de bovenkant zit een V-vormige inkeping voor de 8MP selfiecamera. Aan de achterkant vinden we nog drie camera's; een 48MP hoofdcamera, 5MP ultra wide en 2MP dieptecamera. In delen van Europa zal de A22 5G verkocht worden met 4GB RAM en 64GB opslagruimte.

Samsung Galaxy A22 5G poster

De batterij meet 5000 mAh en is voorzien van 15W snelladen. De vingerafdrukscanner bevindt zich aan de rechterkant van de behuizing, die van plastic is gemaakt. Dat is niet zo ongewoon, want deze A22 is te vinden aan de onderkant van de Galaxy A-serie, waar we de goedkoopste smartphones vinden. De adviesprijs is 229 euro, met keuze uit een grijze, witte en paarse versie. Het toestel zal begin juli verkrijgbaar zijn.

Samsung Galaxy A22 4G

En dan is er nog de Galaxy A22 4G. Het is nog onduidelijk of het toestel uiteindelijk zijn weg zal vinden naar de meeste delen van Europa. Het toestel mag dan de naam delen met zijn grotere broer, de meeste verschillen houden daar wel op. Zo is er (uiteraard) het ontbreken van 5G-ondersteuning, maar ook het scherm is compleet anders.

De A22 4G heeft een kleiner 6,4 inch scherm, het is van het type Super AMOLED en heeft een hoge verversingsfrequentie van 90Hz. Met andere woorden, kleuren zijn helderder en animaties zien er vloeiender uit. De resolutie is lager en komt uit op HD+. We vinden ook een vierde camera, hoewel deze 2MP macro-camera in de praktijk van weinig nut is voor extreme close-ups. De hogere 13MP selfiecamera kan wel van pas komen voor wie om selfies geeft.

Ontvang een e-mail wanneer de Galaxy A22 5G verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel