Foto's van Samsung Galaxy S21 FE duiken opnieuw op, krijgt mogelijk lagere prijs


In het weekend zijn er afbeeldingen opgedoken van de Fan Edition van de S21. De release van het meer betaalbare broertje van de Galaxy S21 lijkt aanstaande te zijn, want naast onofficiële afbeeldingen hebben we nu ook een mogelijke verkoopprijs.

Dat we hier hoogstwaarschijnlijk naar echte beelden van de Galaxy S21 FE kijken, blijkt wel uit de bron. Niemand minder dan @evleaks brengt ons vandaag de onderstaande beelden. Deze doorgaans zeer betrouwbare bron heeft het vaker wel dan niet bij het rechte eind over dit soort zaken. Bovendien komen de beelden overeen met die van @onleaks die eerder renders liet zien.

Samsung Galaxy S21 FE render in Green
Render van de Galaxy S21 FE in het groen

Of zowel Evan (@evleaks) als Steve (@onleaks) dezelfde bron gebruiken weten we niet, maar het lijkt er wel op. Op de lange termijn zou dit een probleem kunnen worden voor het verdienmodel van @onleaks. Zijn bron staat dicht bij de fabrieken die deze telefoons hebben gebouwd. Hij zet zijn materiaal, zogenaamde CAD tekeningen, om in prachtige renders door een 3D kunstenaar. Deze verkoopt hij vervolgens aan blogs. Als @evleaks deze tekeningen eerder in handen kan krijgen, ondermijnt dit de inkomstenbron voor @onleaks. Beiden zijn, zoals we soms op Twitter zien, geen beste vrienden.

Verwachte verkoopprijs S21 FE

Het Zuid-Koreaanse Herald Corp denkt te weten wat de winkelprijs wordt van de S21 FE. Ergens tussen de 517 en 591 euro. Neem het gemiddelde en tel daar 21% btw bij op en je komt uit op 670 euro. Met andere woorden; goedkoper dan de S20 FE destijds was. Een prijsverlaging is altijd welkom, maar ergens wel verrassend voor een toch al prijsvechter.

S21 FE specificaties

Qua specs houden we rekening met een 6,4-inch scherm met punchhole en 120Hz, drievoudig camerasysteem, mogelijk een Snapdragon 888 en een 4500mAh batterij. Al met al belooft de Samsung Galaxy S21 FE weer een zeer sterke kanshebber te worden met een prijs die moeilijk te verslaan is. Zelfs voor Samsungs eigen Galaxy S21.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel