Zijn dit de camera specs van de Samsung Galaxy Note 20+?


Het doorgaans goed geïnformeerde IceUniverse heeft enkele specificaties van Samsung's aankomende Galaxy Note 20+ op Weibo geplaatst. Het lijkt erop dat Samsung de reset-knop aan het indrukken is.

Toen Samsung de Galaxy S20 serie aankondigde, waaronder de S20 Ultra, richtte het zich op het aanzienlijk verbeteren van de cameraprestaties. Het topmodel kreeg een camerasensor van 108 MP met een indrukwekkende zoom tot 100x. Althans op papier. De werkelijkheid bleek anders te zijn. Er waren diverse software-updates nodig om het ware potentieel naar boven te halen en zelfs dan waren klanten terecht ontevreden.

Samsung Galaxy Note 20+
Eerder gelekte afbeelding van de Note20+

Samsung lijkt nu op de reset-knop te drukken. De toekomstige Note 20+ krijgt een 108 MP camerasensor, maar de 100x Space Zoom functie is verdwenen. Om het scherpstelprobleem op te lossen, zal de 108MP sensor worden bijgestaan door een laser. De verminderde zoom heeft ook gevolgen voor de resolutie van de perioscoop lens, die van 48 op de S20 Ultra naar 13 megapixels gaat. Volgens de bron zou dit nog steeds voldoende moeten zijn voor 50x zoom.

Ontvang een e-mail wanneer de Samsung Galaxy Note 20+ verkrijgbaar is

Laser autofocus

Breedbeeldfoto's kunnen worden gemaakt met de 12 megapixel camera met ultra-groothoeklens. IceUniverse schrijft ook dat de ToF-sensor voor diepteherkenning is ingeruild voor laserautofocus. Deze werkt sneller en kan daardoor beter samenwerken met de 108MP sensor. Uit eerdere informatie bleek al dat de Galaxy Note 20+ waarschijnlijk een nieuw uiterlijk krijgt voor de camerabump. Het scherm gaat waarschijnlijk van 6,8 naar 6,9 inch met een extra vloeiende 120Hz.

Beeld: Pigtou


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel