Snel Motorola Moto G Snel en betaalbaar Moto E aangekondigd


Moederbedrijf Lenovo heeft zojuist in een persbericht de Motorola Moto G Fast en de nieuwe Moto E aangekondigd. Beide toestellen liggen vanaf 12 juni in de VS in de winkel, Canada volgt deze zomer. Of de modellen ook elders zullen worden uitgebracht is nog niet bekend.

Nieuw in de Moto G-serie is de Moto G Fast. Lenovo zegt die snelheid te danken te hebben aan een ingebouwde Snapdragon 665-processor. Het is een nette mid-range chip met acht kernen. De 3GB aan RAM-geheugen lijkt wat aan de lage kant, maar Motorola belooft fatsoenlijke prestaties te leveren door de inzet van Artificial Intelligence (AI).

Motorola Moto E Mignight Blue
De vernieuwde Moto E in Midnight Blue

De Motorola Moto G Fast heeft een ingebouwde 4000 mAh batterij en 32 GB aan opslaggeheugen. Dit laatste is uitbreidbaar tot 512 GB dankzij een geheugenkaart. De G Fast heeft een 6,4 inch scherm met HD+ resolutie. Aan de camerakant moet je het doen met een 16 megapixel hoofdcamera, een ultragroothoekcamera en een macrocamera waarmee je tot 5x dichterbij kunt scherpstellen dan normaal. Optisch zoomen zit er niet in bij de Fast, je kunt alleen gebruik maken van digitale zoom.

Nieuwe Moto E

Lenovo heeft ook een nieuwe Moto E uitgebracht. In voorgaande jaren gebruikte Motorola de naam Moto E + generatie. Deze Motorola Moto E heeft een 6,2 inch Max Vision HD+ scherm met druppelvormige inkeping voor de selfiecamera. Aan de achterkant vinden we een dubbele 13 + 2 megapixel camera. Er is een 3550 mAh batterij die genoeg is voor een tot 2 dagen batterijduur. De processor is een Snapdragon 632 van Qualcomm. Deze octa-core chipset draait op Android 10 met een wat lage 2 GB aan RAM geheugen.

Beide modellen zullen pas vanaf 12 juni in de VS te koop zijn. Komende zomer zal het toestel ook in buurland Canada verkrijgbaar zijn. Of er plannen zijn om ook andere landen aan te doen is nog onbekend, maar is iets wat we zeker in de gaten zullen houden.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel