Renders tonen onaangekondigde Samsung Galaxy Watch4


De Samsung Galaxy Watch4 wordt mogelijk vanavond tijdens het MWC aangekondigd. Dit nieuwe slimme horloge van Samsung draait op Google's Wear OS en dus niet meer onder het eigen Tizen. De twee zijn samengevoegd en daar zien we de eerste vruchten van in deze gepubliceerde renders.

Jarenlang maakte Samsung gebruik van het besturingssysteem Tizen, maar tijdens de afgelopen Google I/O kondigde Google aan dat Wear OS en Tizen gaan fuseren. Het eerste Samsung-horloge dat hier gebruik van gaat maken is deze Galaxy Watch4. Samsung wist beelden van het horloge lang geheim te houden, maar vlak voor de herfst lekten ze uit via 91mobiles

Samsung Galaxy Watch4 kleuren
De Samsung Galaxy Watch4 in 4 verschillende kleuren

Op het eerste gezicht lijkt de Watch4 iets verfijnder dan de Watch3 met een smallere bezel. Dit lijkt echter optisch te zijn aangezien de gehele voorkant nu van glas is. Volgens de bron en eerdere geruchten zal de Samsung Galaxy Watch4 in 2 maten komen; 40 en 44 mm. De Active-versie komt te vervallen, waardoor de Watch Active2 de laatste in zijn soort wordt. Er zijn nog steeds 2 knoppen aan de rechterkant, terwijl de behuizing aan de linkerkant vrij is van knoppen. Een roterende bezel, iets waar Samsung wel eens mee kwam, is nergens te bekennen.

De echte verrassing van de Watch4: de processor

Natuurlijk zijn de horloges water- en stofbestendig, kun je ermee zwemmen (5ATM) en is het robuust uitgerust met een MIL-STD 810G specificatie. Google heeft al aangegeven dat Samsung een nieuwe versie van Wear OS zal gebruiken, maar de echte verrassing zal de processor zijn. Wear OS horloge fabrikanten vertrouwden jarenlang op Qualcomm maar die gaf weinig prioriteit aan chipsets voor smartwatches. Samsung daarentegen maakte zijn eigen chipsets maar die horloges draaien dan weer op Tizen.

Samsung Galaxy Watch4 verschillende kleuren

Nu Google en Samsung hun krachten hebben gebundeld, zouden Wear OS-horloges wel eens toegang kunnen krijgen tot Exynos-chipsets met bijbehorende optimalisaties. Dit zou kunnen resulteren in een enorme snelheidswinst, iets waar het de Wear OS-horloges tot nu toe aan heeft ontbroken. Wear OS-horloges zijn bijvoorbeeld aanzienlijk langzamer dan de Apple Watch. Naast meer snelheid verwachten we ook een langere batterijduur. De aankondiging van de Watch 4 is maandag 28 juni om 19:00 uur Nederlandse tijd.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Watch 4 40mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Black
€ 143,00 € 143,00   Bekijk
Paradigit
Black
€ 149,00 € 149,00   Bekijk
MediaMarkt
Pink
€ 149,00 € 149,00   Bekijk
Fnac
Black
€ 159,00 € 159,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Watch 4 40mm


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel