Lenovo kondigt Motorola Moto G42 met OLED-scherm aan


Weinigen hadden het gemerkt, maar Lenovo kondigde twee dagen geleden de Moto G42 aan. Een betaalbaar Android-toestel met een OLED-scherm en dubbele luidsprekers die Dolby Atmos-geluid ondersteunen.

Hoewel de Moto G42 nog geen officiële prijs heeft, weten we wel dat het een betaalbare telefoon is. Dat kunnen we zien aan het modelnummer. Voor niet veel geld krijg je een OLED-scherm van 6,4 inch groot. Meestal zie je in deze prijscategorie een betaalbaarder LCD-paneel. OLED is kleurrijker, met meer contrast door de diepere zwarttinten. De Full HD+ resolutie zorgt voor een scherpe weergave, maar is beperkt tot 60Hz.

Motorola Moto G42 in Atlantic Green
De nieuwe Moto G42 in Atlantic Green

Ook is de Motorola Moto G42 voorzien van twee speakers met ruim Dolby Atmos geluid. Aan de achterkant vinden we een 50MP primaire camera die Lenovo heeft uitgerust met QuadPixel-technologie. Door 4 pixels in 1 te combineren ontstaan heldere beelden, zelfs in het donker. We zullen echter wachten op de definitieve resultaten voordat we meegaan in dit verhaal. Er is ook een 8MP ultra-groothoeklens en een MacroVision camera voor close-ups tot 3cm.

Android 12 met My UX

De batterij is met 5000mAh aan de royale kant, en Lenovo belooft dat je hem snel kunt opladen met een TurboPower-lader. De G42 wordt aangedreven door een Snapdragon 680-processor. Deze chipset heeft geen 5G-ondersteuning, dus 4G is het snelste wat hij aankan. Lenovo verscheept de Moto G42 met Android 12 met My UX erop. Het toestel is de komende dagen verkrijgbaar in Brazilië in de kleuren Atlantic Green en Metallic Rosé. Enkele Europese landen zullen later volgen, evenals Latijns-Amerika, Azië, India en het Midden-Oosten.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel