5 jaar oude Fairphone 2 krijgt update naar Android 9


Meestal krijgen smartphones van 5 jaar oud niet veel aandacht en liefde meer. Bij Fairphone doen ze het net een beetje anders. Ze hebben net een beta van Android 9 uitgebracht voor de Fairphone 2.

Wie herinnert zich 2015 nog? Volkswagen werd betrapt met Dieselgate, Zweden won het Eurovisiesongfestival en koningin Elizabeth II werd de langstzittende monarch van het Verenigd Koninkrijk. 2015 was ook het jaar waarin Fairphone de Fairphone 2 aankondigde. Een smartphone die je voor een groot deel zelf kunt repareren. Het toestel werd aangekondigd met Android 5.1 Lollipop. En nu staat er een bèta van Android 9 klaar.

Android 9 voor de Fairphone 2

Nu is het gemakkelijk om te zeggen dat Fairphone, met zijn beperkte assortiment, ook niet veel updates hoeft te maken. Niets en niemand verplicht Fairphone om de update uit te brengen. Het is dus heel netjes wat ze hier doen. Zeker omdat het toestel niet eens meer nieuw verkrijgbaar is. De aankondiging die het bedrijf deed op Twitter kan dan ook op veel dank rekenen.

Toekomstbestendig

Bovendien is het een geruststellende gedachte dat wie een nieuwe Fairphone 3 koopt, nog jaren updates kan verwachten. De release van de beta betekent niet dat de update voor iedereen beschikbaar zal zijn. Die volgt op een later tijdstip. De laatste Android-update voor de Fairphone 2 dateert van 2018, toen het toestel vriend en vijand verraste met een update naar Android 7.1 Nougat. Destijds werd ook een transparante achtercover gepresenteerd.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel