Blijft Google crashen op je Android? Zo los je dat op!


Sinds vanmorgen melden veel mensen dat de Google-app vastloopt op hun Android-toestel. En niet één keer, maar om de paar minuten. Erg vervelend en er is (nog) geen officiële oplossing. Maar er is wel iets eenvoudigs wat je er aan kunt doen.

Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door een recente update, maar daar is nog geen uitsluitsel over. Op het moment van schrijven is Google het probleem nog aan het onderzoeken. Gelukkig hoef je niet te wachten tot ze met een definitieve oplossing komen, je kunt de vervelende crashes nu al stoppen. Voer de volgende stappen uit:

Stap om Google crashes te verhelpen

  • Open 'Instellingen'
  • Open 'Apps'
  • Klik op 'Google'
  • Klik op de drie puntjes in de rechterbovenhoek
  • Klik op 'updates verwijderen'

Hiermee wordt de Google-app teruggezet naar de fabrieksinstellingen. Dit is een tijdelijke oplossing totdat Google het probleem definitief verhelpt. Als u automatische updates hebt ingeschakeld, zal dit zichzelf automatisch oplossen. Daarom raden we niet aan, zoals ergens anders gesuggereerd, om automatische updates uit te schakelen. We gaan ervan uit dat dit probleem voldoende prioriteit heeft bij Google om snel te worden aangepakt. Het uitschakelen van automatische updates voorkomt dat ook andere apps worden bijgewerkt, wat om veiligheidsredenen niet aan te raden is.

Screenshot Google Play
Er beginnen veel klachten op te duiken in de Play Store

Eerdere problemen met crashende Android-apps

Begin 2021 kampten veel Android-telefoons ook met soortgelijke crashes. Het probleem lag toen bij een app genaamd WebView. Dat is een Android component die verantwoordelijk is voor het weergeven van webpagina's. De oplossing toen was om ook updates te verwijderen. Een volgende update loste het probleem dan op. Dat duurde ongeveer 7 uur.



Praat mee over dit artikel