Huawei ondanks boycot grootste telecomfabrikant ter wereld


In Europa en de VS kun je de telefoons alleen krijgen zonder Google apps en diensten, toch heeft dat veel mensen er niet van weerhouden een Huawei te kopen. Volgens onderzoeker Counterpoint was Huawei in de maand april van 2020 wereldwijd de grootste telecomfabrikant.

In april daalde het aantal verkochte smartphones met 41% j-o-j. De verkoop in Europa en de VS stortte in, maar de verkoop op het vasteland van China steeg gestaag. Voornamelijk het land waar Huawei de meeste van zijn telefoons verkoopt. Dat geeft een ietwat vertekend beeld, maar de prestatie blijft er. Voor het eerst verkocht Huawei meer telefoons dan Samsung, de respectievelijke nummer 2 wereldwijd.

Huawei AppGallery introductie
Huawei heeft de VS helemaal niet nodig

Volgens onderzoeker Counterpoint werden er in april 2020 maar liefst 69,37 miljoen smartphones verkocht. 21,4% daarvan was van Huawei, Samsung verkocht 19,1%. Beide merken hadden uiteraard last van de uitbraak van het coronavirus, maar daarbovenop deed de Galaxy S20 serie het ook nog eens slechter dan verwacht. Huawei had zich in 2016 het ambitieuze doel gesteld om binnen 5 jaar de grootste fabrikant van smartphones te worden. Dat heeft het nu bereikt maar de vraag blijft of het dat kan blijven. Met de huidige Amerikaanse boycot is dat niet erg waarschijnlijk. Maar als de rest van de wereld blijft wachten met het kopen van hun volgende nieuwe mobiel en thuismarkt China ze blijft kopen als nooit tevoren, zou Huawei ons allemaal kunnen verrassen.

(via)


Prijsvergelijker Huawei P40
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
Black Zo goed als nieuw
€ 421,00 € 421,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Huawei P40


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel