Xiaomi werkt aan telefoon met 200MP camera gepland voor 2022


Net nu de megapixeloorlog een beetje tot rust is gekomen, blaast Xiaomi hem nieuw leven in. Volgens geruchten werkt Xiaomi aan een 200MP vlaggenschip voor 2022. Het toestel zal waarschijnlijk deel uitmaken van de Mi Ultra-serie.

108 megapixels; dat is momenteel de hoogste cameraresolutie die je op een mobiele telefoon kunt krijgen. Het was Samsung die deze sensor voor het eerst gebruikte; de eer ging naar de Galaxy S20 Ultra. Het doorbreken van de 100 megapixel grens ging niet zonder problemen. Het toestel werd geplaagd door autofocusproblemen, iets wat werd opgelost door een laserautofocus toe te voegen. Inmiddels hebben ook andere fabrikanten de 108MP sensor geadopteerd, waaronder Xiaomi.

Xiaomi Mi 11 Ultra White met 108MP
De Xiaomi Mi 11 Ultra met 108MP camera

En Xiaomi wil het daar niet bij laten. Volgens een inmiddels verwijderde blogpost op Weibo plant Xiaomi een vlaggenschip met een camerasensor van 200MP. Deze zou in 2022 op de markt moeten komen en schijnt uitgerust te zijn met een Snapdragon 888+ processor. We hebben het hier dus over een echt vlaggenschip, mogelijk een opvolger van de Mi 11 Ultra

Xiaomi innovatie

Het is waarschijnlijk dat Xiaomi opnieuw een Samsung ISOCELL-camerasensor gebruikt. Het gerucht ging eerder dat Samsung zelf in 2021 een telefoon met 200MP camera wil aankondigen. Hoewel dit gerucht inmiddels achterhaald lijkt te zijn.

Naast een hoge resolutie camera gebruikt Xiaomi ook een aantal interessante innovaties in zijn Ultra vlaggenschepen. Zo werd de Xiaomi Mi 11 Ultra uitgerust met een tweede scherm aan de achterkant. Dat kun je gebruiken als selfiespiegel, maar ook om de tijd en notificaties weer te geven. Zelden voegen dit soort nieuwigheden echt iets van waarde toe, maar dit soort acties kunnen we wel waarderen. Het levert spannende en onderscheidende telefoons op en daar kunnen we er wel meer van gebruiken.

Bron: Digital Chat Station (Weibo)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel