OnePlus Nord officieel: eindelijk weer een 'goedkope' OnePlus


OnePlus heeft tijdens een interessante VR-presentatie de langverwachte OnePlus Nord aangekondigd. Een mid-range toestel met een scherpe prijs en toch een aantal interessante features. Welke precies en hoeveel het toestel kost, lees je hier.

OnePlus is erin geslaagd om voor de lancering een hype op te bouwen rond de Nord. Veel was al bekend, op één ding na: de prijs. Het instapmodel met 8 GB RAM-geheugen en 128 GB opslag kost 399 euro. Voor een mid-range toestel met dit soort functies is dit een zeer scherpe prijs. Er is ook een model met 12 GB RAM en 256 GB opslag dat 499 euro kost.

OnePlus Nord in Blue Marble en Gray Onyx
De OnePlus Nord in blauw marmer en grijs onyx

Beide versies zijn uitgerust met een 6,44-inch Fluid AMOLED-scherm met Full HD+ resolutie. Beelden zijn full color, scherp en snel dankzij de 90Hz verversingssnelheid. Net zo snel als de veel duurdere OnePlus 8. Maar de OnePlus Nord deelt meer functies van zijn grotere broer. Zo is hij uitgerust met dezelfde 48 megapixel Sony sensor inclusief een heldere f/1.75 lens. De Nord heeft zelfs een extra selfiecamera met groothoeklens voor groepsselfies.

Verschillen met de OnePlus 8

Er zijn ook verschillen. Zo werkt de Nord met een iets minder krachtige Snapdragon 765G 5G-processor. Toch belooft OnePlus dezelfde gebruikerservaring die we gewend zijn. Dit wordt bereikt door OxygenOS 10.5 dat gebaseerd is op Android 10. Door tal van snelheidsoptimalisaties zou het toestel snappy en soepel moeten aanvoelen. Een ander verschil is dat een hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt, evenals stereoluidsprekers en een officieel waterdicht certificaat.

De OnePlus Nord kopen

De OnePlus Nord is per direct te bestellen in de kleuren Blue Marble en Gray Onyx. De eerste exemplaren worden vanaf 4 augustus geleverd. Zoals gezegd kost het instapmodel met 8 GB RAM en 128 GB (niet uitbreidbare) opslag 399 euro. De variant met 12 GB RAM en 256 GB moet 499 euro gaan kosten. Nog steeds heel behoorlijk voor zo'n middenklasse toestel.


Prijsvergelijker OnePlus Nord
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
256 GB Blue Marble
€ 629,97 € 637,97   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de OnePlus Nord


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel