Samsung onthult One UI Watch 4.5 met ondersteuning voor beter typen


Samsung heeft een nieuwe versie van zijn One UI-interface voor smartwatches uitgebracht. Versie 4.5 voegt functies toe zoals swipe tekstinvoer en Dual SIM-ondersteuning. De update wordt ergens in het derde kwartaal van 2022 verwacht.

Volgens Samsung moet One UI Watch 4.5 een completere gebruikerservaring bieden voor smartwatches zoals de Galaxy Watch 4 en Watch 4 Classic. Samsung waarschuwt dat het aantal functies kan veranderen tot de definitieve release.

One UI Watch4.5; verschuifbare tekstinvoer
Schuivende tekstinvoer in One UI Watch4.5

One UI Watch 4.5 is gebaseerd op Wear OS 3.5, ontwikkeld door Google in samenwerking met Samsung. One UI Watch is Samsung's eigen interface bovenop Android, net zoals One UI dat doet bij Galaxy smartphones. Een van de nieuwe functies is een verbeterd toetsenbord dat vanaf 4.5 ook veegbewegingen kan herkennen. Ook wordt een combinatie van typen en dicteren mogelijk, waarbij tijdens tekstinvoer zelfs tussen die twee kan worden geschakeld.

Dubbele SIM-ondersteuning

One UI Watch 4.5 voegt ook ondersteuning voor Dual SIM toe. Wanneer het horloge is gekoppeld met een Galaxy-smartphone met Dual SIM, kunt u beide SIM-kaarten herkennen en gebruiken vanaf uw horloge. Op deze manier belt u altijd met de juiste SIM-kaart en het juiste telefoonnummer.

Dual SIM-ondersteuning op One UI Watch4.5

Nieuwe functies onder voorbehoud

Andere functies die versie 4.5 biedt, zijn bijgewerkte en aanpasbare wijzerplaten en nieuwe toegankelijkheidsfuncties. U kunt bijvoorbeeld het contrast veranderen om tekst leesbaarder te maken. U kunt ook allerlei versieringen zoals transparantie, schaduwen en animaties verminderen of volledig verwijderen. Dit moet zorgen voor een rustigere ervaring, nuttig voor wie daar gevoelig voor is. Van nu af aan vindt u al deze opties in één gemakkelijk menu.

Nieuwe wijzerplaten in One UI Watch 4.5
Nieuwe wijzerplaten in One UI Watch 4.5

Samsung zegt dat het One UI Watch 4.5 ergens in het derde kwartaal van 2022 zal uitrollen. Alle genoemde functies zijn onder voorbehoud van wijzigingen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Watch 4 40mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Black
€ 143,00 € 143,00   Bekijk
MediaMarkt
Pink
€ 149,00 € 149,00   Bekijk
Paradigit
Black
€ 149,00 € 149,00   Bekijk
Fnac
Black
€ 159,00 € 159,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Watch 4 40mm


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel