Nokia XR20 aangekondigd: robuust met 4 jaar updates


HMD Global heeft een nieuwe Nokia-smartphone aangekondigd die tegen een stootje kan. De Nokia XR20 is robuust, waterdicht en zal nog jaren updates ontvangen.

HMD Global geeft de Nokia XR20 de volgende belofte mee: 4 jaar lang maandelijkse beveiligingsupdates, 3 jaar lang Android-upgrades en een verlengde garantie van 3 jaar. Daarmee lijkt de XR20 makkelijk een aantal jaren mee te kunnen gaan. Maar dan moet het toestel wel eerst die jaren overleven. Daarvoor is de behuizing zowel robuust als water- en stofbestendig gemaakt.

Nokia XR20 in Ultrablauw en Granietgrijs
De Nokia XR20 in ultrablauw en granietgrijs

Nooit eerder heeft HMD Global zo'n robuuste smartphone aangekondigd. De Nokia XR20 krijgt een MIL-STD-810H behuizing met IP68 rating. Dit maakt het toestel valbestendig tot 1,8 meter, waterdicht voor 1 uur en bestand tegen temperaturen variërend van -20 tot 55°C. De voorzijde wordt beschermd door Gorilla Glass Victus.

Nokia XR20 specificaties, prijs en beschikbaarheid

De aanwezigheid van 5G maakt het toestel levensbestendig. HMD Global heeft hiervoor een Snapdragon 480 processor gebruikt met de keuze uit 4/64GB of 6/128GB RAM/opslaggeheugen. Aan de achterkant vinden we een dubbele camera: 48 en 13MP met Zeiss lenzen. Aan de voorkant wordt een 8MP camera gebruikt. De batterij heeft een capaciteit van 4630 mAh en kan draadloos en bekabeld worden opgeladen met respectievelijk 15 en 18 watt.

Roberto Carlos test Nokia XR20
Voetballer Roberto Carlos test de robuustheid van de Nokia XR20

De XR20 wordt geleverd met Android 11 out of the box en krijgt de komende 4 jaar minstens 3 Android-upgrades met maandelijkse beveiligingsupdates. Dat zou het prijskaartje van 499 euro een beetje redelijker moeten maken. Wat niet helpt (maar het milieu wel) is dat er een oplader ontbreekt in de doos. Je kunt er een los kopen bij Nokia. HMD Global belooft de opbrengst te doneren aan Clear Rivers, een non-profitorganisatie die plasticvervuiling tegengaat. De XR20 ligt vanaf eind augustus in de winkels in de kleuren Ultra Blue en Granite Gray.


Prijsvergelijker Nokia XR20
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
64 GB Granite
€ 349,95 € 349,95   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Nokia XR20


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel