OnePlus Nord 2 5G is officieel; verbeteringen onder de motorkap


OnePlus heeft de Nord 2 5G aangekondigd. Volgens OnePlus is het een aanzienlijke upgrade op het gebied van opladen, camera's en prestaties. Al zou je dat niet zeggen puur door naar zijn specificaties te kijken. En dat maakt de Nord 2 vooral een telefoon die we moeten uitleggen om volledig te begrijpen.

Als je de kale specificaties van de OnePlus Nord 2 vergelijkt met de Nord, zul je weinig verschil zien. Beide telefoons zien er zelfs hetzelfde uit. Er zijn wel wat uiterlijke verschillen, maar die lijken niet in het voordeel van de Nord 2 te zijn. Zo ontbreken er bijvoorbeeld 2 camera's; een aan de achterkant en een aan de voorkant. Zelfs de Qualcomm processor is verdwenen en is vervangen door een MediaTek chipset.

OnePlus Nord 2 5G poster

50MP Sony IMX766

Toch zegt OnePlus dat de Nord 2 5G een aanzienlijke upgrade is. Dat begint al bij de hoofdcamera aan de achterkant. De 48 megapixel Sony IMX586 sensor is ingeruild voor een 50 megapixel Sony IMX766 sensor. Hoewel beide over optische beeldstabilisatie beschikken, heeft de camera van de Nord 2 grotere pixels van 1,0µm en is daardoor gevoeliger voor licht. Tot wel 56% volgens OnePlus. Vooral de nachtmodus profiteert hiervan en krijgt een upgrade met de naam 'Nightscape Ultra'.

OnePlus Nord 2 Nightscape Ultra foto
Nightscape Ultra-voorbeeld met de OnePlus Nord 2

MediaTek Dimensity 1200-AI

Een ander groot verschil is de processor. OnePlus kiest deze keer voor een andere leverancier. Binnenin vinden we de MediaTek Dimensity 1200 AI. Deze heeft 5G-ondersteuning en heeft meer ondersteuning voor kunstmatige intelligentie. In tests scoort de Dimensity 1200 AI wel iets beter dan de Snapdragon 765G uit de originele Nord dus verwacht wel wat betere prestaties.

Warp Charge 65

Het derde grote verschil is de snelheid waarmee je de batterij kunt opladen. Die gaat aanzienlijk omhoog; van 30 naar 65 Watt. Een volledige lading duurt slechts 30 minuten. De accucapaciteit gaat ook omhoog, van 4115 naar 4500 mAh en ligt daarmee in lijn met de vlaggenschepen de OnePlus 9 en 9 Pro

Warp Charge 65
Snelladen met Warp Charge 65

Veel andere geliefde functies zijn hetzelfde gebleven, zoals het ruime Fluid AMOLED-scherm met hoge vernieuwingsfrequentie van 90 Hz en de ingebouwde vingerafdrukscanner. Wat nog steeds ontbreekt is de hoofdtelefoonaansluiting, hoewel je deze keer wel dubbele speakers krijgt voor stereogeluid met je Nord 2

De nieuwe Nord ligt vanaf 28 juli in de winkels en de prijzen beginnen vanaf 399 euro. Beschikbare kleuren zijn Blue Haze en Gray Sierra. Het opslaggeheugen varieert in grootte van 128 tot 256 GB.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel