Quick Charge 5 aangekondigd; van 0 tot 50% in 5 minuten


Chipfabrikant Qualcomm heeft versie 5 van zijn Quick Charge-technologie officieel onthuld. Nieuw aan deze versie is dat het een batterij van 0 tot 50% kan opladen in slechts 5 minuten.

Met de voorganger van Quick Charge 5, versie 4+, duurde het 15 minuten voordat je accu halfvol was. De hogere oplaadsnelheid is te danken aan een hoger vermogen van meer dan 100 Watt. Een groot probleem bij het gebruik van snelladen is het overwinnen van het probleem van oververhitting. Door tal van efficiëntie methoden blijft uw batterij tot 10 graden koeler in vergelijking met Quick Charge 4+. Nog een voordeel; versie 5 is compatibel met alle voorgaande versies.

Quick Charge 5 feiten en cijfers
Feiten en cijfers over Quick Charge 5

U kunt dus oude Quick Charge-apparaten opladen met uw Quick Charge 5-lader en hebt geen nieuwe kabels nodig. De enige voorwaarde is dat je telefoon de nieuwste chipset van Qualcomm heeft. Momenteel worden alleen Snapdragon 865 en 865+ ondersteund. Deze zijn bijvoorbeeld te vinden in de OnePlus 8 Pro en de Sony Xperia 1 II. Nieuwere Samsung Galaxy S- en Note-vlaggenschepen die buiten Europa worden verkocht, ondersteunen het ook. Quick Charge 5 wordt momenteel getest en zal in het derde kwartaal van 2020 beschikbaar zijn.

Snelladen in de loop der jaren

Qualcomm is zeker niet de enige die snelle batterijlaadtechnieken naar de consument brengt. Veel andere fabrikanten hebben hun eigen soortgelijke technieken ontwikkeld. Sinds de release van Quick Charge 1 in 2013 is er veel vooruitgang geboekt. Het is tot 10x krachtiger en vergeleken met Quick Charge 4+ is het 4x sneller, 70% efficiënter en 10°C koeler.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel