Afbeeldingen tonen nauwelijks veranderde OnePlus Nord 2


Niet de Nord CE maar deze Nord 2 lijkt de opvolger te worden van de originele OnePlus Nord. Hij is nog niet officieel, maar we hebben wel wat persbeelden. Het grootste verschil is echter niet zichtbaar; het is te vinden binnenin.

De OnePlus Nord 2 lijkt sterk op de eerste Nord maar krijgt een andere cameramodule aan de achterkant. Twee grote sensoren worden vergezeld door een kleinere, wat het totaal op 3 brengt. Mogelijk komt de aparte macrocamera te vervallen, net als wat gebeurde met de Nord CE

OnePlus Nord 2 render
Onze eerste blik op de OnePlus Nord 2

De schermgrootte komt uit op 6,43 inch, wat min of meer hetzelfde is als de originele Nord. Het is duidelijk dat dit opnieuw een AMOLED paneel is met Full HD+ resolutie en een 90Hz verversingsfrequentie. Weg is de dubbele selfiecamera. In plaats daarvan is er een enkele selfiecamera van vermoedelijk 32MP in de linkerbovenhoek.

MediaTek Dimensity 1200

De grootste veranderingen zitten waarschijnlijk in de Nord 2. De batterijcapaciteit gaat naar verluidt omhoog om uit te komen op 4500 mAh. En de processor is ook anders en mogelijk zelfs van een compleet andere leverancier. Dat zou jammer zijn, want het Nord grote voordeel was zijn redelijk krachtige Qualcomm processor met een lage prijs. De Nord 2 krijgt naar verwachting een Dimensity 1200-chipset van MediaTek. Dit is een high-end chipset waarvan we de prestaties in de praktijk zullen moeten afwachten.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel