Benchmark bevestigt dat Google Pixel 5 mid-range chipset krijgt


Een onlangs ontdekte benchmark van de Google Pixel 5 onthult welke processor Google zal gebruiken. Het zal waarschijnlijk dezelfde chipset zijn als de aankomende Pixel 4a (5G). Daarmee is de Pixel 5 meer mid-range dan high-end vlaggenschip, zoals verwacht.

Blijkbaar heeft Google goed nagedacht over de toekomst van de Pixel-telefoons. De duurste Pixel-modellen zullen het niet opnemen tegen de duurste Apple iPhone en Samsung Galaxy, maar zullen in plaats daarvan concurreren op prijs. En dan zul je ergens op moeten bezuinigen. Google kiest voor de processor. En dus is de Snapdragon 8xx serie ingeruild voor eentje uit de Snapdragon 7xx serie met iets mindere prestaties.

Google Pixel 5 benchmark

Gelukkig heeft Google genoeg kennis om Android zo te tweaken dat je geen snelheidsverlies zult merken. Helaas weten we uit de eerste tests van de Pixel 4a, die is uitgerust met een Snapdragon 730, dat deze niet helemaal soepel loopt. Nu heeft de Snapdragon 765G een 20% krachtigere CPU en GPU dus het zou wel eens mee kunnen vallen. De aankomende Pixel 5 wordt ongetwijfeld ook geholpen door een royale hoeveelheid RAM. Volgens dezelfde benchmark zal dat in totaal 8 GB zijn.

Specificaties Google Pixel 5

Eerder kondigde Google al aan dat de Pixel 5 ergens in het najaar zou verschijnen, waarschijnlijk 8 oktober. Het toestel krijgt 5G-ondersteuning en hoogstwaarschijnlijk zal de radar waarmee de Pixel 4 debuteerde verdwijnen. Verder verwachten we twee camera's aan de achterkant, een selfiecamera in een punch-hole en, hoe kan het ook anders, Android 11 voorgeïnstalleerd.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel