Samsung belooft 3 jaar updates voor Galaxy S, Note en Z modellen


Tijdens zijn Unpacked Event heeft Samsung kort iets heel belangrijks genoemd: updates. Altijd een moeilijk onderwerp voor Android toestellen. Samsung belooft, met terugwerkende kracht, Android updates tot 3 generaties voor toestellen uit de Galaxy S, Note en Galaxy Z series.

Software- en beveiligingsupdates blijven de achilleshiel van Android-toestellen. Als je een Android telefoon koopt voor een paar honderd euro, hoef je niet echt te verwachten dat je ooit een Android upgrade krijgt. Geef je iets meer uit dan moet je blij zijn als er 1 update komt en als je echt geluk hebt dan krijgt je telefoon 2 updates. Samsung geeft nu het goede voorbeeld en vanaf de Galaxy S10, Note en Galaxy Z modellen van Samsung krijg je tot wel 3 generaties Android updates.

Samsung Android updatebelofte

Dat klinkt goed, maar niets verslaat Apple op dit gebied. Versie 14 van iOS zal zelfs worden uitgebracht voor de iPhone 6s vanaf 2015. Maar 3 generaties is wat ons betreft een goed begin. Na 3 jaar zijn de meeste telefoons toch wel aan vervanging toe. De belofte van Samsung begint met terugwerkende kracht met de Galaxy S10. Ook de onlangs aangekondigde Galaxy Note 20, 20 Ultra en Z Fold2 vallen hieronder. Galaxy A-modellen krijgen ook updates, maar zolang als hun hardware het toelaat. Harde garanties werden niet gegeven.

Android 11 + One UI 3.0

Updates beloven is één ding, ze krijgen is iets heel anders. Zoals we inmiddels weten, duurt het even voordat Google met een Android-update komt en de fabrikant deze uitrolt op je telefoon. Dit heeft verschillende redenen en is de laatste jaren beter geworden, maar het duurt altijd even. Zeker in vergelijking met Apple.

Feit is dat Samsung hard werkt aan Android 11 en Samsung's eigen One UI 3.0. Momenteel is de beta geopend voor S20, S20+ en S20 Ultra bezitters uit China, Duitsland, India, Polen, Zuid-Korea, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. Wanneer Android 11 beschikbaar is voor Samsung-telefoons: u kunt het net zo goed raden als wij.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel