Geruchten: Google Pixel 5 krijgt 6,67 inch scherm met 120Hz


Wat Apple niet lukt, doet Google wel. Haar volgende vlaggenschip beschikt over een scherm met hoge verversingssnelheid. De aankomende Pixel 5, die ergens in oktober wordt verwacht, krijgt een 6,67-inch OLED-scherm met 120Hz verversingssnelheid. Volgens dit gerucht wel te verstaan.

Overigens, terwijl we 'vlaggenschip' zeggen is het de vraag of de Pixel 5 dat ook daadwerkelijk is. Er gaat al langere tijd het gerucht dat het toestel is uitgerust met een Snapdragon 7xx-processor in plaats van de gebruikte 8xx-serie. Dat maakt het toestel eerder 'premium mid-range' dan 'high-end'. Mid-range of niet, wij vinden een 120Hz scherm wel erg high-end klinken!

Verschil 60Hz en 120Hz
120Hz levert scherpere animaties

Immers, ook de mid-range OnePlus Nord en ook de Motorola Moto G 5G+ hebben een 90Hz-scherm. Natuurlijk kan Google niet achterblijven. En daarom lijkt het een 120Hz-scherm in de Pixel 5 te plaatsen. Volgens een gerucht zou Google die panelen kopen van zowel Samsung Display als BOE.

Google Pixel 5 XL

Eerder kondigde Google al aan dat de Pixel 5 ergens in het najaar zal worden aangekondigd en zal worden uitgerust met 5G. Als het gerucht van het 6,67 inch scherm waar is, zal de 5 er flink op vooruit gaan. De Pixel 4 heeft een 5,7 inch scherm. Het zou goed kunnen dat de bron verwijst naar de Pixel 5 XL en niet naar de 5. Wellicht wordt dat in de komende maanden duidelijk.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel