OnePlus Clover is goedkoper Nord met enorme batterij


Enige tijd geleden verraste OnePlus ons positief met de introductie van de OnePlus Nord: een goedkope OnePlus met alles wat je tegenwoordig van een smartphone mag verwachten. Behalve dan een belachelijk hoge prijs. Het lijkt erop dat OnePlus nog lager wil gaan.

Want volgens de bronnen van AndroidCentral krijgt de OnePlus Nord binnenkort een broertje met een nog lager prijskaartje. Natuurlijk zien we dat deels terug in de specificaties, maar op één ding heeft OnePlus niet bezuinigd; de batterij. De accu zal naar verwachting 6000 mAh zijn. Nooit eerder heeft OnePlus een telefoon uitgebracht met zo'n grote accu.

OnePlus logo
OnePlus wil ook de instapmarkt betreden

Het nog onaangekondigde toestel met de codenaam 'Clover' zal draaien op een relatief eenvoudige Snapdragon 460-processor en dus geen 5G-ondersteuning bieden. Het scherm zal een royale 6,52 inch meten en een HD+ resolutie hebben. Het is ook niet te verwachten dat dit een OLED scherm is zoals dat wel het geval is bij de OnePlus Nord. De voor de hand liggende reden hier; het laag houden van de prijs die rond de 200 dollar zou moeten liggen.

Entry-level OnePlus

OnePlus zou een 13 + 2 + 2 megapixel triple camera systeem op de achterkant installeren. Eén cameramodule minder dan de Nord. Al met al klinkt dit ons als zeer 'instapmodel' in de oren en dat lijkt een markt te zijn die OnePlus nog niet eerder heeft bediend. Nu is de OnePlus Nord op dit moment behoorlijk populair dus misschien valt er aan de onderkant van de markt ook nog wel wat te halen. Verwacht de 'Clover' pas later dit jaar, al is het onduidelijk waar precies.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel