Gerucht: Beeldscherm Huawei Mate X2 vouwt naar binnen


Huawei heeft ons flink verrast toen het in 2019 de Mate X aankondigde. Een apparaat zo groot als een tablet dat in tweeën kan worden gevouwen. De grootste zorg is het scherm dat vrij kwetsbaar aan de buitenkant zit. Huawei gaat dat mogelijk anders doen vanaf de Mate X2. Dat betekent dat Huawei's volgende foldable meer zal lijken op de Fold2 van Sam

Het aantal verschillende ontwerpen dat je kunt maken door gebruik te maken van opvouwbare schermen lijkt eindeloos. En toch volgt Huawei Samsung zo lijkt het, want de aankomende Mate X2 vouwt met het scherm aan de binnenkant. Bij de Mate X en Xs blijft het scherm aan de buitenkant en is dus veel kwetsbaarder. Je hoeft Samsung niet te vertellen dat het na de introductie van de eerste Fold terug moest naar de tekentafel omdat het scherm (te) makkelijk kapot ging.

Huawei Mate Xs
Het ontwerp van de unieke Mate Xs zal veranderen

We hebben nog niet gehoord van dergelijke problemen van Huawei, maar het is beter te voorkomen dan te genezen. Het grote voordeel van Huawei's eerdere ontwerp was dat er altijd een scherm zichtbaar was. Het maakte niet uit hoe je het opvouwde. Samsung lost dit op door een tweede scherm te plaatsen, de Fold2 heeft net een groter scherm gekregen. Of Huawei hetzelfde gaat doen is nog niet duidelijk, beelden van het toestel zijn nog niet uitgelekt. Op de een of andere manier zouden we het jammer vinden als Huawei dezelfde route zou nemen als Samsung, de opvouwbare markt is nog zo jong en we laten ons graag verrassen door frisse nieuwe ontwerpen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel