Google kondigt waterdichte Pixel 5a met grote batterij aan


Zoals verwacht heeft Google de Pixel 5a onthuld. Het toestel vertoont grote gelijkenissen met de Pixel 4a 5G, maar is dit keer waterdicht en heeft een aanzienlijk grotere batterij.

De introductie van de Pixel 5a met 5G voor vandaag werd al verwacht. Google levert en onthult nu ook officieel zijn nieuwste Pixel A-telefoon. Nieuw daaraan is de IP67 waterdichte behuizing, een primeur in de Pixel A-serie. Ook grijpt de Pixel 5a de titel voor "grootste batterij in een Pixel-telefoon". Binnenin zit namelijk een 4680 mAh-eenheid.

Google Pixel 5a hands-on
De Google Pixel 5a aangesloten op de snellader

Zoals gezegd zijn er veel overeenkomsten met de Pixel 4a 5G hoewel het scherm van deze Pixel 5a iets groter is met 6,34 inch. Toch is het een OLED-scherm met FHD+ resolutie en Always-on functionaliteit. De camera aan de achterzijde bestaat uit een 12.2MP en 16MP met 107° ultra-groothoek lens.

Portretlicht en nachtzicht

Net als andere Pixel-telefoons is de camera van de Pixel 5a voorzien van de Portrait Light-functie. Met behulp van machine learning kun je achteraf van lichtbron wisselen. Alsof je een extra gloeilamp toevoegt. Vertrouwde camerafuncties zoals Night Sight met astrofotografie zijn ook aanwezig.

Google Pixel 5a prijs

Net als de 4a 5G, wordt deze 5a aangedreven door een Qualcomm Snapdragon 765G processor met Titan M beveiligingschip + 6GB aan RAM geheugen. Nieuw zijn de 4 verschillende hoesjes die apart worden verkocht.

Google Pixel 5a Mostly Black
Google noemt het 'Mostly Black' maar er zit een groene ondertoon in

De Google Pixel 5a ligt vanaf 26 augustus in geselecteerde landen in de winkels voor een adviesprijs van 449 dollar. Je krijgt het model met 128 GB opslagruimte en in de kleur Mostly Black. Er zijn vooralsnog geen andere keuzes. Klanten krijgen er 3 maanden gratis YouTube Premium, 100 GB aan Google One-cloudopslag en Google Play Pass bij.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel