Onaangekondigde Fairphone 4 5G goedgekeurd door Wi-Fi Alliance


Fairphone is bezig met de voorbereiding van een telefoon met 5G-ondersteuning. Deze Fairphone 4 5G is nog niet officieel aangekondigd, maar het heeft al wel de Wi-Fi goedkeuring. Het goedkeuringsrapport verscheen vroegtijdig bij de Wi-Fi Alliance.

Het Nederlandse bedrijf Fairphone maakt duurzame telefoons van eerlijke materialen. De telefoons kunnen door jezelf gerepareerd worden, en sommige onderdelen kunnen zelfs geupgrade worden. Zo hoef je niet een hele nieuwe telefoon te kopen, maar slechts een enkel onderdeel te vervangen. Een nieuwe 48MP cameramodule bijvoorbeeld, zoals gebeurde bij de Fairphone 3+

Fairphone-telefoon
Een Fairphone-telefoon, nog zonder 5G

Het lijkt onwaarschijnlijk dat bestaande Fairphone-telefoons op een vergelijkbare manier kunnen upgraden met 5G. Daarvoor is een processorwijziging nodig. Voor zover we weten is dat geen eenvoudig onderdeel om te veranderen, maar wie weet kan Fairphone ons verrassen. Dat gaan ze in ieder geval doen, want we hebben geen idee wanneer het de Fairphone 4 5G zal aankondigen.

Kondig Fairphone 5G aan

Het bestaan van een Fairphone met 5G werd gespot door WinFuture die een goedkeuringsrapport vond van de Wi-Fi Alliance. De bron denkt dat het "weken of maanden" kan duren, maar dat is nog een ruwe schatting. Er zit niets anders op dan te wachten op een officieel persbericht.


Prijsvergelijker Fairphone 4
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Proximus
128 GB Grey
€ 529,99 € 529,99   Bekijk
Coolblue
128 GB Grey
€ 557,00 € 557,00   Bekijk
Fnac
256 GB Grey
€ 669,41 € 669,41   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Fairphone 4


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel