Samsung Galaxy Z Fold 4 met Android 12L officieel


Samsung heeft de vierde generatie van de Galaxy Z Fold aangekondigd. De Fold4 is geen baanbrekend nieuw toestel, maar meer een verfijning. Het met Android 12L uitgeruste toestel maakt beter gebruik van het opvouwbare display en beschikt over een verbeterd camerasysteem.

Als je naar de buitenkant van de Galaxy Fold 4 kijkt, zie je niet direct veel verschil met de Fold 3. Het scharnier is iets compacter, er zijn enkele verschillende kleuren beschikbaar, en het formaat is iets kleiner. Wat je niet merkt is dat dit de eerste telefoon is met Android 12L. Dat biedt nieuwe functies, vooral voor opvouwbare toestellen.

Samsung Galaxy Z Fold 4 Beige, Phantom Black en Gray/Green
De Fold4 in beige, zwart en grijs/groen

Google heeft Android 12L speciaal ontwikkeld voor foldables met grote opvouwbare schermen. Google heeft een taakbalk toegevoegd met snelkoppelingen voor je favoriete en meest gebruikte apps. Hierdoor lijkt de Fold4 nog meer op een computer dan voorheen. Verder kunt u twee apps naast elkaar draaien en zijn er pop-upvensters beschikbaar voor nog beter multitasken.

23% helderdere camera

Samsung zet verder in op een verbeterde camera met de Galaxy Z Fold4. De resolutie van de hoofdcamera gaat omhoog naar 50MP. Deze toename lijkt klein, maar is in de praktijk behoorlijk significant. Bovendien is de onderliggende sensor 23% lichtgevoeliger, waardoor de foto's helderder worden. De ultragroothoekcamera blijft op 12MP, maar de telelens met 3x optische zoom gaat omlaag naar 10MP.

Minder zichtbare camera onder display

Binnenin vinden we nog steeds een 10MP camera onder het display. Samsung claimt dat deze Under Display Camera (UDC) nog minder opvalt dankzij een nieuwe subpixelindeling. Of dit ook betere (of slechtere) fotoresultaten oplevert, valt nog te bezien. Het scherm meet nog steeds een royale 7,6 inch wanneer het is uitgeklapt, maar heeft dankzij de nieuwe afmetingen een iets bredere verhouding.

Samsung Galaxy Z Fold 4 hero image
Minder zichtbare camera binnenin

Fold 4 prijs en beschikbaarheid

Samsung gebruikt Qualcomm's nieuwe Snapdragon 8+ Gen 1 processor in de Galaxy Fold4. Er zijn drie opslagversies: 256 GB, 512 GB en 1 TB. De laatste is nieuw. Deze heeft ook de hoogste prijs, maar liefst 2.159 euro. De goedkoopste is de 256 GB-versie; € 1.799.

Samsung Galaxy Z Fold 4 in Beige met S Pen Fold Edition
De Fold 4 in beige en met de S Pen

De beschikbare kleuren zijn Phantom Black, Beige en Gray/Green. Samsung zelf biedt exclusief een Burgundy kleur aan met 1TB aan opslagruimte. Net als vorig jaar wordt er geen S Pen meegeleverd. Je moet de S Pen Fold Edition apart aanschaffen. De S Pen wordt wel meegeleverd als je de Standing Cover + Pen case aanschaft. Samsung waarschuwt om alleen de S Pen Fold Edition of S Pen Pro te gebruiken. Andere pennen kunnen het scherm beschadigen.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 4
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
256 GB Phantom Black Zo goed als nieuw
€ 1.339,00 € 1.339,00   Bekijk
Fnac
Beige
€ 1.498,98 € 1.498,98   Bekijk
Proximus
256 GB Phantom Black
€ 1.799,99 € 1.799,99   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 4


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel