Fairphone kondigt Fairphone 3+ aan met verbeterde camera

Fairphone 3 eigenaars kunnen upgraden voor minder dan €70


Fairphone heeft een upgrade aangekondigd van zijn bestaande Fairphone 3. De Fairphone 3+ is grotendeels hetzelfde, met uitzondering van verbeterde camera's. Zowel de voor- als achtercamera krijgen wat extra megapixels. Gebruikers met een Fairphone 3 kunnen de cameramodules ook los kopen en als update in hun bestaande toestel installeren.

De Fairphone 3+ is, zoals we gewend zijn, gemaakt van gerecycled plastic. De 3+ bestaat nu voor 40% uit gerecycled plastic terwijl de Fairphone 3 voor 9% uit gerecycled plastic bestaat. De rest is vrijwel hetzelfde gebleven. Zo is er nog steeds een 5,65 inch scherm, Snapdragon 632 processor met 4GB RAM en 64GB opslaggeheugen. Verschillen zitten vooral in de camera's.


De Fairphone 3+

Zo gaat de hoofdcamera aan de achterzijde omhoog naar 48 megapixels, waarmee niet alleen scherpere foto's en video's kunnen worden gemaakt, maar ook een snellere autofocus en verbeterde beeldstabilisatie. Dit moet resulteren in minder onscherpe beelden. De selfiecamera wordt verdubbeld in megapixels en komt nu uit op 16 megapixels. Naast meer megapixels is ook de speaker verbeterd en produceert deze een luider en helderder geluid.

Betaalbare upgrade

Interessant is dat bezitters van een Fairphone 3 ook beide cameramodules los kunnen kopen om hun telefoon te upgraden naar een Fairphone 3+. Tot 1 oktober kost deze upgrade 69,95 euro, daarna 94,90 euro. Een compleet nieuwe telefoon kost je 469 euro. Behoorlijk duur voor een telefoon met deze specificaties, maar vergeet niet hoe eenvoudig en betaalbaar upgrades en reparaties zijn


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel