Samsung onthult waterdichte Galaxy Z Fold 3 met S Pen-ondersteuning


Samsung heeft zojuist de langverwachte Galaxy Z Fold 3 5G onthuld. Deze nieuwe generatie opvouwbare telefoon heeft een duurzamer ontwerp met waterbestendigheid en is ook de eerste opvouwbare telefoon die de S Pen ondersteunt. De toekomst is opvouwbaar.

De Galaxy Z Fold 3 lijkt sterk op zijn voorganger, maar heeft tal van verbeteringen. Een daarvan is de waterbestendige IPX8-behuizing. De behuizing is ook sterker dankzij een combinatie van "Armor Aluminium" en "Gorilla Glass Victus". Ook het scharnier is verbeterd. Het Hideaway-scharnier heeft kortere borstels om stof en vuil beter buiten te houden.

Samsung Galaxy Z Fold 3
De langverwachte Galaxy Z Fold 3

Het scherm van de Fold3 is ook beter bestand tegen krassen door de toepassing van een nieuw type toplaag. Deze beschermlaag van polyethyleentereftalaat is 80% krasbestendiger. Dit was een vereiste voor de ondersteuning van de S Pen. De Fold 3 is de eerste die ondersteuning heeft voor een stylus.

S Pen Fold Edition & S Pen Pro

Samsung introduceert twee verschillende versies van de stylus; de 'S Pen Fold Edition' en de 'S Pen Pro'. De laatste is uitgerust met Bluetooth en kan ook werken als afstandsbediening. Beide pennen hebben een intrekbare punt voor het geval er te veel druk wordt uitgeoefend. Het gebruik van andere pennen wordt dan ook sterk afgeraden.

Samsung Galaxy Z Fold 3 met S Pen
Voor het eerst compatibel met de S Pen

Eerste Galaxy met camera onder display

Een andere innovatie die wordt geïntroduceerd met de Galaxy Z Fold 3 is een selfiecamera onder het scherm. Deze 'Under Display Camera' is zichtbaar, zelfs wanneer het 7,6-inch Infinity Flex-scherm in gebruik is, maar het is niet langer een volledig zwart gat. De helderheid van het scherm is met bijna 30% verhoogd en heeft, net als het 6,2-inch scherm aan de buitenkant, een hoge verversingssnelheid van 120Hz.

Qua software is de Samsung Galaxy Z Fold 3 voorzien van verbeteringen aan Multi-Active Window, App Pair en de Taskbar om nog beter te kunnen multitasken. Dit moet het grote binnenscherm nog bruikbaarder maken. De Z Fold3 worden verwacht in de kleuren Phantom Black, Phantom Green en Phantom Silver.

Samsung Galaxy Z Fold 3 in Phantom Green, Phantom Black en Phantom Silver
Fantoom groen, Fantoom zwart en Fantoom zilver

Prijs en beschikbaarheid Fold 3

De prijzen beginnen vanaf € 1.799 en zijn nog steeds hoog, maar € 200 lager dan de Fold 2. Bestellen kan vanaf 11 augustus, de eerste telefoons worden op 20 augustus verzonden. Wie een preorder plaatst, krijgt een jaar Samsung Care+ dat scherm- en waterschade dekt, € 200 extra inruilwaarde en een gratis hoesje met onder meer een S Pen ter waarde van € 89.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Licht gebruikt
€ 867,00 € 867,00   Bekijk
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Zo goed als nieuw
€ 959,00 € 959,00   Bekijk
Fnac
512 GB Phantom Silver
€ 997,00 € 998,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel