Samsung introduceert instapmodel Galaxy A04 met 50MP camera


Samsung heeft een nieuwe smartphone aangekondigd aan de onderkant van zijn line-up. Maar ondanks dat krijgt dit Android-toestel een 50MP camera met een uitstekende lens.

De Galaxy A04 is uit het niets verschenen op de perswebsite van Samsung. Het is een telefoon die draait op Android 12 met een 6,5-inch groot scherm met een V-vormige inkeping aan de bovenkant voor de selfiecamera. Toch is het indrukwekkendste aan het toestel de 50MP hoofdcamera aan de achterkant.

Samsung Galaxy A04 in het groen
De Galaxy A04 in het groen

Zijn voorganger, de Galaxy A03s, had een drievoudige camera. De A04 heeft er slechts twee, maar wat ons betreft is dat een vooruitgang. Dat heeft alles te maken met de aanzienlijk scherpere 50MP camerasensor. De sensor van zijn voorganger was 13MP groot. Meer megapixels betekent meestal scherpere foto's. En omdat de camera op de Galaxy A04 een f/1.8 lens heeft, zou hij ook beter moeten presteren in scenario's met weinig licht.

Entry-level specificaties

Daarnaast zien we de gebruikelijke specificaties voor een telefoon uit de A0-serie. Een relatief eenvoudige Unisoc-processor (voorheen bekend als Spreadtrum) beginnend met 3GB RAM-geheugen. Samsung gebruikt Android 12 met daarop One UI Core; een iets uitgeklede versie van de gebruikersinterface. De Samsung A04 kan tot 4G internet connectiviteit aan en heeft een 5000mAh batterij binnenin.

Samsung Galaxy A04 in zwart, wit, groen en koper
De A04 in zwart, wit, groen en koper

Galaxy A04 prijs en beschikbaarheid

De prijs van de Samsung Galaxy A04 is op moment van schrijven nog onbekend. We hebben het toestel nog nergens te koop aangeboden zien worden. Denk ergens in de buurt van de 150 euro. Het is ook onbekend wanneer de verkoop van start gaat. Wat we wel weten is welke kleuren beschikbaar zijn; zwart, wit, groen, en koper.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel