Render toont grote camera hobbel Huawei Mate 40


Boycot of niet, Huawei verrast altijd met innovatieve smartphones die er gelikt uitzien. Binnenkort kunnen we wellicht de Huawei Mate 40 verwelkomen. Als deze renders kloppen wel te verstaan.

Een van de belangrijkste kenmerken van een mobiele telefoon is de camera. Huawei realiseert zich dit maar al te goed en daarom kan het niet fout gaan om dit een beetje extra te benadrukken. En hoe kun je dat beter doen dan door een grote camerabult te gebruiken. Maak hem rond en je krijgt de Huawei Mate 40! En als je onderstaande foto ziet, snap je het uitroepteken wel.

Huawei Mate 40
De toekomstige Mate 40 van Huawei

Een ronde camerabult is niet nieuw voor telefoons. OnePlus heeft het kort gebruikt op de 7T en ook Nokia is geen onbekende met dit ontwerp. De iconische Lumia 1020 en meer recent de 7.2 hebben allemaal deze ontwerpfilosofie. Door je camera's in een grote cirkel te plaatsen, benadruk je de cameraprestaties. En toch weten we nog steeds niets over de cameraspecificaties. De bron noemt er geen. Behalve natuurlijk dat er 4 camera-sensoren zijn, maar dat zagen we zelf ook al.

Huawei Mate 40 specificaties

Een andere verandering bij de Mate 30 is de perforatie voor de dubbele selfiecamera in plaats van een inkeping. Het ziet er moderner uit en het is ook vrij compact. Er is nog wat ruimte tussen de twee camera-sensoren dus we vermoeden dat hier nog andere sensoren zitten, mogelijk voor nog nauwkeurigere gezichtsherkenning. We zagen dit eerder bij de Mate 30 Pro

Verder meldt de bron, die zijn beelden kocht van @Onleaks, dat het scherm waarschijnlijk 6,4 inch meet, 8,9 millimeter dik is en dat er een aantal mysterieuze sensoren op zitten. Verwacht het toestel zonder Google-diensten ergens in de herfst op de markt. Of er ook een wereldwijde lancering komt, de Mate 30 kwam niet in veel landen uit.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel