3 dingen die Samsung je niet heeft verteld over de Galaxy Z Fold 3


Samsung heeft eindelijk het verhaal van de Galaxy Z Fold 3 ontvouwd. Maar het blijkt dat ze ons niet alles hebben verteld. Als we de specificaties vergelijken met zijn voorganger, vallen er 3 dingen op. We zetten ze hier voor je op een rijtje.

Samsung Galaxy Z Fold3 in gebruik
Wat is Samsung "vergeten" je te vertellen?

Er zijn altijd verschillen met een voorganger. Het maakt niet uit hoe klein. Het is onmogelijk om ze allemaal op te noemen, anders duurt een keynote gewoon zo lang. Maar we kunnen ons voorstellen dat Samsung sommige verschillen niet wil benadrukken. Het verbaast ons dat andere nog nergens zijn genoemd.

1. Kleinere batterij

Laten we beginnen met de grootste verandering. De Samsung Galaxy Z Fold 3 heeft een kleinere batterij dan zijn voorganger. 4400 mAh tegenover 4500 mAh in de Fold 2. Meestal zie je een grotere batterij in een opvolger.

Samsung Galaxy Z Fold3 batterij

Een van de redenen waarom een grotere batterij niet nodig is, is omdat de processor energiezuiniger is. De processor in de Fold 3 is gebaseerd op 5nm, de Fold 2 is gebaseerd op 7nm. Hoe kleiner de transistors, hoe energiezuiniger. Samsung gebruikt ook een energiezuiniger scherm, dus de batterijduur zou gelijk moeten blijven. Geen reden tot paniek.

2. Selfie-camera met lagere resolutie

De Z Fold3 is de eerste Galaxy-telefoon met een selfiecamera onder het scherm. In de keynote was er volop aandacht voor deze Under Display Camera. Maar als we naar de specificaties kijken, zien we dat de resolutie een stuk lager is; 4MP in plaats van 10MP voorheen.

Samsung Galaxy Z Fold3 Under Display Camera

In theorie zullen selfies daardoor minder scherp zijn. Het is mogelijk dat Samsung dit dankzij kunstmatige intelligentie (AI) weer op een hoger niveau kan brengen. De keuze voor een lagere resolutie heeft alles te maken met beperkingen om het toestel onder het scherm te plaatsen. De camera moet nu door het scherm heen kijken in plaats van vrij zicht te hebben. Om dit goed te maken is de lichtsterkte van de lens van de Fold3 aanzienlijk verbeterd; f/1.8 in plaats van f/2.2 en de pixelgrootte is aanzienlijk groter (2.0 µm versus 1.2). Al met al denken we niet dat de kwaliteit van je selfies drastisch slechter zal zijn.

3. Dubbele SIM-ondersteuning

Bij de introductie wordt er ook met geen woord over gerept, maar de Galaxy Z Fold3 is een Dual SIM telefoon. Niet alleen kun je er 2 nano-simkaarten in stoppen, maar er is ook eSIM-ondersteuning. Of je die laatste kunt gebruiken verschilt per markt, maar je kunt altijd tegelijkertijd 2 fysieke nano-simkaarten in de Fold3 stoppen.

Samsung Galaxy Z Fold3 Dual SIM

De Fold 2 had ook eSIM ingebouwd, zodat je in theorie een Dual SIM-telefoon had, maar dan moest je wel een eSIM kunnen aanschaffen. Niet elke provider biedt dat op dat moment. De Fold 3 heeft dat probleem niet.

Bent u nog iets anders tegengekomen dat Samsung "vergeten" is te vermelden? Laat Samsung er niet mee wegkomen en laat het ons weten in de comments.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Z Fold 3
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Licht gebruikt
€ 867,00 € 867,00   Bekijk
Refurbished.be
512 GB Phantom Green Zo goed als nieuw
€ 959,00 € 959,00   Bekijk
Fnac
512 GB Phantom Silver
€ 975,00 € 975,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Z Fold 3


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel