Intern document maakt melding van Google Pixel 5a en opvouwbare Pixel


9to5Google is op de proppen gekomen met wat lijkt op een intern Google-document waarin enkele Pixel-telefoons worden genoemd die nog onaangekondigd zijn. Een van hen is een opvouwbare. Het valt nog te bezien of deze telefoons daadwerkelijk het daglicht zullen zien.

Het duurt even voordat een telefoon werkelijkheid wordt. Ontwerpen, aanpassen en produceren duurt maanden, soms wel een jaar. Het is dus niet verwonderlijk dat Google nu al aan het praten is over de volgende generatie Pixel-telefoons. Toch leert dit document ons iets nieuws, namelijk codenamen en een ruw tijdschema.

9to5Google-artikel
Het artikel op 9to5Google

Iedereen die Google's Pixel-lijn volgt, weet dat ze de neiging hebben om namen te gebruiken die op vissen zijn gebaseerd. Zo heeft de Pixel 4a codenaam 'Sunfish' terwijl andere modellen meer exotische namen hebben als 'Blueline', 'Walleye' en 'Flame'. Volgens 9to5Google zal de Pixel 5a de codenaam 'Barbette' krijgen en zijn er ook modellen met de namen 'Raven', 'Oriole' en 'Passport'. Hiermee lijkt Google te breken met zijn traditie, want dit zijn geen bekende vissoorten. Even verderop in het document worden we gerustgesteld omdat de definitieve (vis)naam nog komt en dit slechts een interne naam is.

Google 'Paspoort'

We zijn echter vooral geïnteresseerd in de 'Passport', wat de eerste opvouwbare Pixel zou moeten zijn die ergens in het vierde kwartaal van 2021 wordt uitgebracht. In de tussentijd kan er nog van alles gebeuren, dus neem het Google niet kwalijk als het uiteindelijk toch anders wordt. De Pixel 4a (5G) en Pixel 5 moeten in oktober uitkomen en in het tweede kwartaal van 2021 kunnen we de Pixel 5a verwachten. Nogmaals, alles is onder voorbehoud.

Het einde voor de Pixel 4

En nog voordat de Pixel 5 wordt aangekondigd, stopt Google met de verkoop van de Pixel 4 en 4 XL. Hiermee wakkert Google het gerucht dat de verkoopcijfers niet al te best waren verder aan. Beide toestellen, die als eerste radar gebruikten voor de interface, kregen nooit goede kritieken. De batterijduur was te laag, de functies te gimmicky, de prijs te hoog en (niet onbelangrijk) het toestel brak relatief gemakkelijk tijdens de buigtest van JerryRigEverything. En dus willen ze bij Google de Pixel 4 het liefst zo snel mogelijk vergeten.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel