Samsung kondigt krachtigere Galaxy Watch 4 en 4 Classic aan


Naast enkele foldables heeft Samsung tijdens Galaxy Unpacked ook twee nieuwe horloges laten zien. De Galaxy Watch4 en Watch4 Classic zijn misschien wel de grootste update die het bedrijf ooit heeft uitgebracht.

Samsung en Google hebben hun krachten gebundeld. Het resultaat is een geheel nieuw platform met de naam Wear OS. Samsung brengt er een eigen skin overheen aan: One UI Watch, die erg lijkt op One UI voor smartphones. Hierdoor werkt het horloge een stuk beter samen met je Galaxy-telefoon, maar is het ook veel sneller.

Samsung Galaxy Watch4 series
De nieuwe Galaxy Watch4 serie

Het scrollen op de Galaxy Watch4 en Watch4 Classic gaat nu veel soepeler. Dit is niet alleen te danken aan nieuwe software. De ingebouwde processor, de Exynos W920, is gebaseerd op 5nm, heeft een 20% snellere CPU en een 10x snellere GPU. De grafische prestaties zijn daardoor een stuk hoger.

Uitgebreide gezondheidsfuncties

Op het gebied van gezondheid en fitness kan de Watch4-serie diverse functies monitoren. Of je nu een workout doet of slaapt, de Watch4 kan het bijhouden. De nieuwe 3-in-1 BioActive sensor kan tegelijkertijd uw bloeddruk, hartslag en zuurstofsaturatie meten. De Samsung Health Monitor-app maakt al deze informatie vervolgens beschikbaar.

Samsung Galaxy Watch4 health
Verbeterde gezondheidsfuncties op de Watch4

Gekoppeld aan je smartphone kan de Watch4 nu ook snurken of slaapapneu detecteren. Als het dit detecteert, kan het instructies geven over hoe het te voorkomen. Het doel is om frisser wakker te worden.

Watch4 en Watch4 Classic

De Watch4-serie kent twee varianten; een moderne Watch4 en een meer klassiek vormgegeven Watch4 Classic. Beide varianten komen uit in twee maten. De Watch4 in een kast van 40 en 44 mm, de Watch4 Classic in een iets grotere kast van 42 en 46 mm.

Samsung Galaxy Watch4 vs Watch4 Classic
De Watch4 naast de Watch4 Classic

De horlogekast van de Watch4 is gemaakt van aluminium, de Watch4 Classic is gemaakt van roestvrij staal. Een ander verschil is dat de Classic is uitgerust met een roterende bezel. Afgezien van de grootte, schermgrootte en batterijcapaciteit hebben alle varianten dezelfde specificaties.

Beschikbaarheid

De volledige Watch4-collectie ligt 27 augustus in de winkels, maar Samsung neemt nu al bestellingen aan. Prijzen van de Galaxy Watch4 beginnen vanaf 269 euro voor de 40mm-versie, de 44mm-versie kost 299 euro. De Watch4 Classic met roterende bezel is duurder. De Watch4 Classic 40mm kost €369, de 44mm versie zelfs €399.


Prijsvergelijker Samsung Galaxy Watch 4 40mm
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Coolblue
Black
€ 143,00 € 143,00   Bekijk
MediaMarkt
Black
€ 143,00 € 143,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Samsung Galaxy Watch 4 40mm


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel