Google kondigt Pixel 4a aan en noemt Pixel 4a 5G en Pixel 5


Vandaag kondigde Google eindelijk de langverwachte Pixel 4a aan; een goedkope Pixel-telefoon met niet-waterdichte plastic behuizing en een fantastische camera. Opvallend was ook dat het bedrijf de komst van de Pixel 4a 5G en Pixel 5 aankondigde. Deze volgen in de herfst.

Gewoonlijk geven fabrikanten geen verklaringen over onaangekondigde producten. Maar Google doet het graag een beetje anders. Naast de introductie van de langverwachte Pixel 4a, meldt Google dat de Pixel 4a 5G en Pixel 5 ergens in het najaar zullen arriveren. Van die laatste 2 hebben we geen beelden. Wel hebben we beelden van de Google Pixel 4a, al zal de 5G-versie daar ongetwijfeld veel op lijken.

Google Pixel 4a in Just Black
De Pixel 4a in 'Gewoon zwart'

Het grootste voordeel van de 4a is de prijs. Met een adviesprijs van 349 dollar is het toestel helemaal niet duur. Voor dit geld krijg je een toestel met de volgende specificaties:

  • Randloos 5,8 inch OLED-scherm
  • Enkele 12,2 MP-camera met f/1.7-lens en OIS
  • 8 MP selfiecamera in punch-hole
  • 128 GB opslag (niet uitbreidbaar)
  • Qualcomm Snapdragon 730-processor met 6 GB RAM-geheugen
  • 3140 mAh-batterij, geen draadloos opladen

De dikke schermranden van de Pixel 3a en zelfs de Pixel 4 zijn dus eindelijk verdwenen. Google is overgestapt op schermen met een zogenaamde hole-punch. Wat Google wel heeft geschrapt is een groter XL-model. De Pixel 4a XL werd ingeblikt en komt wel op de markt, ondanks eerdere geruchten. Dat maakt het kiezen iets eenvoudiger, al hadden we graag een iets grotere batterij in de 4a gezien.

Concurrenten Pixel 4a

De scherp geprijsde Pixel 4a gaat de strijd aan met enkele andere premium mid-range modellen zoals de Apple iPhone SE (2020) en de OnePlus Nord. Die laatste heeft een vloeiender beeldscherm met 90Hz verversingssnelheid. En de concurrent van Apple heeft een veel krachtigere processor. Verwacht de 4a in de winkels in de VS, Canada, het Verenigd Koninkrijk, Ierland, Duitsland, Frankrijk, Japan, Taiwan en Australië.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel