Samsung Galaxy Z Fold 2 verwacht op 1 september, kost €1999


Samsung heeft haar tweede Galaxy Fold al onthuld, maar het toestel is nog niet officieel aangekondigd. Daar moet op 1 september tijdens Unpacked Part 2 verandering in komen. En we hebben al een prijs; stevig als altijd maar lager dan de eerste generatie Fold.

Laten we beginnen met die prijs. Volgens WinFuture zal die 1999 euro bedragen. Dat is natuurlijk hoog, maar het is wel 100 euro goedkoper dan de originele Fold. Bovendien brengt Samsung de prijs onder de tweeduizend euro, wat als een psychologische drempel kan worden gezien. Hopelijk is dit het begin van een trend; foldables worden steeds goedkoper.

Samsung Galaxy Z Fold2 Unpacked Part 2
Samsung begint met uitpakken op 1 september

Als we de Galaxy Z Fold 2 vergelijken met zijn voorganger, vallen 2 dingen op. De Fold 2 krijgt de helft minder opslaggeheugen. Hoewel 256 GB opslag nog steeds royaal te noemen is. Bovendien is het nog steeds niet uitbreidbaar. Wat meer opvalt is de camerakeuze. Aan de binnenkant is de dubbele selfiecamera verdwenen en aan de achterkant is de 16MP sensor ingeruild voor een 12MP exemplaar.

Vouw 2 verbeteringen

Maar over het algemeen is de Fold2 vooral een verbetering. Er is een groter scherm aan de buitenkant (6,2 tegenover 4,6 inch), een groter scherm aan de binnenkant (7,6 tegenover 7,3 inch), een hogere verversingssnelheid van 120Hz, een krachtigere processor en 5G-ondersteuning. Er is geen ingebouwde S-Pen zoals sommige eerdere geruchten vermeldden. De pen blijft exclusief voor de Note-serie. Verwacht de Samsung Galaxy Z Fold 2 kort na de lancering op 1 september in de winkels en vergeet niet om een flinke zak geld mee te nemen.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel