Microsoft Surface Duo nadert lancering, prijs mag bekend zijn


Toen Microsoft eind 2019 de Surface Duo toonde, gaf het een verwachte lanceerdatum van "eind 2020". Naarmate het jaar gestaag vordert komen we langzaam dichter bij een lancering. Maar er zijn meer aanwijzingen, afgezien van de kalender, dat de Surface Duo binnenkort gelanceerd zal worden. Zo bereikt ons meer informatie, waaronder de prijsstelling.

Microsoft heeft vriend en vijand verrast met de aankondiging van een eigen opvouwbare Android smartphone. Het bedrijf had nog niet zo lang geleden afscheid genomen van zijn eigen Windows Phone besturingssysteem en de overstap naar Android is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk te noemen. En door ook nog eens met een opvouwbare te komen, wist het veel positieve aandacht op zich te vestigen.

Microsoft Surface Duo accessoires

In de tussentijd bleef het vrij stil. Zo nu en dan zagen we een Microsoft-leidinggevende met een Surface Duo. Informatie zoals specificaties en prijzen doken niet op. Tot vandaag. Want Twitteraccount Panda geeft ons een inkijkje in welke accessoires er binnenkort beschikbaar zullen zijn. Namelijk een stylus, een bumper, USB-C naar USB-C kabel en een oplader. Of de stylus ook in de doos zit is nog onduidelijk, mogelijk kun je die later los kopen. In de VS krijgt de Surface Duo een verwachte verkoopprijs van 1400 dollar. Hoog maar niet abnormaal voor een opvouwbare.

Specificaties Surface Duo

Groot nadeel van het aankondigen van een telefoon een jaar voordat hij uitkomt; de specificaties zijn ook een jaar oud. En in telefoontermen is dat al snel verouderd. Zo heeft de Microsoft Surface Duo twee 5,65 inch schermen met fatsoenlijke randen, een enkele camera en een ogenschijnlijk magere batterij van 3450mAh. Er is geen 5G-ondersteuning en de processor is een Snapdragon 855 die al is opgevolgd door de 865+. Het RAM-geheugen wordt geschat op 6GB en de opslag begint bij 64GB.

Microsoft Surface Duo bumper

Dat klinkt niet als de super high-end die je voor dit bedrag zou verwachten. Je ziet wel vaker dat bij dit soort eerste generatie producten de specs soms wat achterlopen omdat de ontwikkeling zo lang heeft geduurd. Zodra alle vroege problemen zijn opgelost, kunnen ze een inhaalslag maken, iets wat we ook zagen bij de eerste Galaxy Fold. De tweede generatie ziet er al veel moderner uit. Bovendien is de hardware maar één kant van het verhaal. Als het op software aankomt, kan de Duo echt uitblinken. We wachten dus met het geven van een definitief oordeel zodra het toestel officieel is en de eerste reviews binnen zijn.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel