Samsung belooft 3 generaties updates voor meer Android-toestellen


Eerder deed Samsung de belofte dat de Galaxy S10 en later 3 generaties lang Android updates en upgrades zullen krijgen. Nu belooft Samsung ook updates voor veel andere Android-telefoons en -tablets.

Het is een van de grootste ergernissen met Android; updates komen langzaam, zijn niet gegarandeerd en (soms) komen ze helemaal niet. Het missen van updates is niet alleen vervelend omdat je niet de nieuwste functies van een Android versie krijgt, het verhelpt ook bugs en (veel belangrijker) beveiligingsproblemen. Als consument wil je er zeker van zijn dat je telefoon, waar meestal veel privacygevoelige gegevens op staan, veilig is en blijft.

Samsung doet vandaag een boute belofte en zegt een langdurig updateprogramma toe voor een groot aantal Galaxy-toestellen. Dit bestaat voornamelijk uit de dure Galaxy S, Note en Z series, maar ook enkele goedkopere Galaxy A toestellen. De meeste budgetmodellen blijven buiten schot.

Drie OS-upgrades

In zijn persbericht noemt Samsung in ieder geval de volgende modellen. Het is te verwachten dat de directe opvolgers ook in aanmerking zullen komen voor het lange termijn update programma. De eerste die een OS-upgrade kan verwachten is de Galaxy S20 die in februari werd aangekondigd. Het toestel werd uitgebracht met Android 10, maar zal later dit jaar worden gemigreerd naar Android 11 met alle bijbehorende functies.

Galaxy S-serie

Galaxy Note-reeks

Galaxy Z-serie

Galaxy A-serie

  • A71
  • A51
  • en geselecteerde toekomstige apparaten uit de A-serie

Tablets


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel