Sony Xperia 5 II officieel; 120Hz, 5G en grotere batterij


Sony heeft zijn line-up uitgebreid met een nieuwe Xperia-telefoon met 5G-ondersteuning. Het is een relatief compact model met 6,1 inch OLED-scherm dat er erg vloeiend uitziet dankzij de 120Hz verversingssnelheid. De Xperia X5 II is tevens de 2e Sony-telefoon met 5G-ondersteuning.

In vergelijking met de voorganger van de Xperia 5 II heeft hij een veel grotere accu van 4000 mAh tegenover 3140 mAh in de Xperia 5. Vreemd genoeg besteedt Sony daar in zijn persbericht nauwelijks aandacht aan. Waarschijnlijk omdat die extra capaciteit nodig is voor de andere nieuwe functies van de 'Mark 2'.

Sony Xperia 5 II in handen
Sony Xperia 5 II met 4K slow-mo video

We hebben het over het gloednieuwe 120Hz CinemaWide scherm. Een verversingssnelheid van 120 Hertz en 240Hz Motion blur reduction en Touch scanning rate zorgen niet alleen voor een snellere respons, maar ook voor vloeiendere beelden. Ideaal voor het spelen van games. Je kunt de Xperia 5 II zelfs aansluiten op een DualShock4-controller om Call of Duty te spelen. Zoals gebruikelijk is de integratie met andere Sony producten zoals verwacht.

Eerste met 120fps slow-motion video in 4K HDR

Op papier heeft de Sony Xperia 5 II weer een camera bestaande uit drie 12 megapixel sensoren. Toch is dit een ander trio. Eentje met Realtime Eye AF dat automatisch scherpstelt op het oog van je onderwerp, en nu met 4K HDR slow motion video met 120 fps. Volgens Sony is de 5 II daarmee de eerste smartphone ter wereld die dat kan.

Sony Xperia 5 II muziek luisteren
Terug; de hoofdtelefoonaansluiting

Sony is teruggekomen op zijn beslissing om de hoofdtelefoonaansluiting te verwijderen. Op de Xperia 5 II vind je hem weer aan de bovenkant. Sony heeft zelfs de signaal-ruisverhouding verbeterd met een keurige 90%. Die verbeterde geluidskwaliteit komt goed van pas, want je krijgt er 3 maanden gratis abonnement op de streamingdienst van Tidal bij. De prijzen beginnen bij 899 euro voor de kleuren blauw en zwart. Er is ook een grijze variant maar die lijkt niet overal uit te komen. Sony verwacht de Xperia 5 Mark 2 medio oktober in de winkels.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel