HMD Global kondigt 2 goedkope Nokia's aan; Nokia 2.4 en Nokia 3.4


HMD Global, het bedrijf dat ons Nokia-telefoons brengt, heeft twee nieuwe smartphones aangekondigd. Beide zijn eenvoudig en betaalbaar in de 2 en 3 serie. HMD Global heeft ook aangekondigd dat de Nokia 8.3 5G eindelijk in de winkel ligt.

Die laatste speelt een bijrol in de nieuwe James Bond-film 'No Time To Die', die in november wereldwijd in première gaat. Het werd tijd dat Nokia's eerste 5G-telefoon in de verkoop ging, de 8.3 5G werd al in maart aangekondigd. Op het moment van schrijven, zes maanden geleden. Maar genoeg daarover, laten we eens kijken naar de nieuw aangekondigde Nokia 2.4 en 3.4

Nokia 2.4
De Nokia 2.4 in al zijn toekomstige kleuren

Beide zijn eenvoudige modellen met een navenant laag prijskaartje. Ondanks dat is de 2.4 toch voorzien van een groot 6,5 inch scherm met HD+ resolutie, een grote accu en een dubbele camera. Het opslaggeheugen is echter niet groter dan 32 GB en het RAM-geheugen blijft steken op 2 GB. Het toestel draait wel op Android 10 met een beloofde update naar Android 11 en zelfs Android 12. Niet slecht voor een toestel dat 129 euro kost.

Nokia 3.4 colors
En de iets grotere Nokia 3.4

Nokia 3.4

De Nokia 3.4 is ook redelijk instapmodel vanwege zijn processor; de Snapdragon 460 met 3 GB RAM. Hier vinden we een iets kleiner scherm van 6,39 inch met een HD+ resolutie. Het scherm herbergt ook de selfiecamera, die in een ponsgaatje te vinden is. Aan de achterkant zijn maar liefst 4 camera's te vinden. Verwacht de 3.4 ergens in de tweede helft van oktober in de winkels in de volgende op Finland geïnspireerde kleuren: 'Fjord', 'Dusk' en 'Charcoal'. De adviesprijs is 149 euro. De Nokia 2.4 zal iets eerder in de winkels liggen; hij wordt eind september in dezelfde kleuren verwacht.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel