Nieuwe Samsung Galaxy S20 FE maakt kiezen moeilijker


Is het de opvolger van de Galaxy S10e? Is het de opvolger van de S10 Lite? Of is het een geheel nieuw product? Een antwoord is misschien niet zo gemakkelijk te geven, maar feit is dat de Galaxy S20 FE er is. De Fan Edition is het nieuwste lid van de S20 familie, een met een betaalbare prijs en concurrerende functies.

We beginnen met de prijs van de Galaxy S20 FE. Hij begint bij 649 euro voor de 4G-versie en 749 euro voor de 5G-variant. Daarmee bevindt het toestel zich in de bovenste premiumcategorie, maar onder het vlaggenschipgebied. Toch zal de S20 Fan Edition het veel vlaggenschepen moeilijk maken. Inclusief die van Samsung zelf. Ook bij OnePlus zullen ze zich achter de oren gaan krabben want de 'FE' heeft een zeer sterke prijs/kwaliteit verhouding.

Samsung Galaxy S20 Fan Edition kleuren
Alle versies van de Samsung Galaxy S20 FE (Fan Edition)

De Galaxy S20 FE heeft bijvoorbeeld een vlaggenschip met een 6,5-inch beeldscherm met een zeer vloeiende 120Hz. Samsung noemt het een 'Super Smooth-Scrolling Display'. Een ander vlaggenschipkenmerk is de processor; de Snapdragon 865. Althans voor de 5G-versie. Er komt ook een 4G-versie uit, maar die draait onder de eigen Exynos-chip. De keuze voor de Snapdragon-chip is opmerkelijk; in Europa brengt Samsung zijn high-end Galaxy's alleen uit met Exynos-processors die wat negatief in het nieuws zijn gekomen vanwege mindere prestaties en hoger stroomverbruik in vergelijking met de Snapdragon-chip.

S20 FE camera functies

Aan de achterkant van de Samsung Galaxy S20 Fan Edition vind je drie camera's; 12MP hoofdcamera, 12MP ultra-groothoek (123°) en 8MP telefoto met 3x optische zoom en 30x Space Zoom. Samsung kopieert een deel van de camera-eigenschappen van de (duurdere) S20. Hoewel de prijs van die laatste zo sterk is gedaald dat hij de prijs van de FE benadert. Er zit een 4500 mAh batterij in het toestel met snelladen en draadloos opladen. Je kunt zelfs draadloos stroom weggeven aan bijvoorbeeld een Galaxy Watch3 door hem op de achterkant van de S20 FE te plaatsen.

Samsung Galaxy S20 FE camera specs

S20 FE prijs en kleuren

Qua prijzen verschillen de S20 en S20 FE niet zo heel veel van elkaar. Dat maakt kiezen een beetje lastig. Wil je groter dan kies je voor de FE, wil je iets kleiners dan is de S20 jouw telefoon. Die laatste heeft ook een iets scherper beeldscherm, maar dan heb je geen processorkeuze. Je krijgt altijd een Exynos-chip. Je zult ook moeten kiezen tussen zes kleuren: Cloud Navy, Cloud Lavender, Cloud Mint, Cloud Red, Cloud Orange en Cloud White. Kiezen wordt een stuk moeilijker.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel