Apple iPhone 12 mini komt eraan, mogelijk alleen in 4G


Een kleine iPhone; de wens van velen maar tot nu toe nog nergens te bekennen. De iPhone SE2 komt misschien in de buurt, maar dat is niet high-end. En helemaal niet zo modern qua uiterlijk. Toch is er mogelijk een compacte iPhone op komst, in de vorm van de iPhone 12 mini.

Persoonlijk vinden wij "Mini" altijd een gevaarlijke term in deze industrie. In het verleden stond het synoniem voor 'Lite'. De iPhone 12 mini is in geen geval een lichtgewicht telefoon. Het zou een high-end iPhone moeten zijn, maar dan kleiner. O ja, en zonder 5G-ondersteuning. Maar ik weet zeker dat de fans dat niet erg zullen vinden.

Voorspellingen Apple iPhone 12-serie
Afbeelding: TrendForce

Als de geruchten kloppen dan krijgt de Apple iPhone 12 mini een 5,4 inch scherm. Hoewel dit groter is dan de bijna heilige 4 inch die sommige verstokte iPhone boomers als heilig beschouwen, kan het krimpen van de schermranden niet leiden tot een groter toestel. De iPhone 12 Pro wordt 6,1 inch, terwijl de iPhone 12 Pro Max 6,7 inch wordt. De mini lijkt ook een dubbele camera aan de achterkant te hebben met OLED-scherm en Apple A14 Bionic-processor. De vanafprijs is een verwachte 699 US Dollar en daarvoor krijg je 64 GB aan opslaggeheugen.

Later dan gebruikelijk

Bovenstaande is een verzameling geruchten die PhoneArena heeft verzameld. Deze geruchten zijn afkomstig van beursanalisten die hun klanten zo goed mogelijk willen informeren. Dit kan relevant zijn voor de koers van Apple, hoewel voorzichtigheid altijd geboden is. Apple zal waarschijnlijk ergens in oktober de iPhone 12-serie aankondigen met beschikbaarheid in november. Dit is later dan gebruikelijk en heeft waarschijnlijk te maken met de uitbraak van het Coronavirus.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel