Samsung Galaxy Z Fold2 breekt preorder record ondanks hoge prijs


In thuisland Zuid-Korea gaat het momenteel erg goed met de verkoop van de Galaxy Z Fold2 5G. Niet slecht voor een telefoon met een adviesprijs van 2000 euro.

Nu is alles relatief. In feite zijn er al 50.000 exemplaren besteld, iets wat in de komende weken zou kunnen oplopen tot 60.000. Voor een Galaxy S-telefoon of iPhone zou dat geen significant aantal zijn, maar voor een telefoon van 2000 euro is het goed nieuws. Vooral omdat de voorganger van de Fold2 er in de eerste batch slechts 1000 verkocht. Daarna werden nog eens 30.000 exemplaren besteld.

Samsung Galaxy Z Fold 2 in Mystic Bronze
De opvouwbare Fold 2 in Mystic Bronze

Samsung zelf vermeldt geen verkoopcijfers, zoals bij de OG Galaxy Fold. We moeten het dus doen met cijfers van insiders en analisten. Die zullen afwijken van de definitieve cijfers, maar de trend is dat de verkoop omhoog gaat. Het is ook een opsteker voor Samsung na de valse start die de Fold aanvankelijk had. De opvouwbare markt zit sowieso in de lift. Steeds meer fabrikanten brengen een opvouwbare telefoon uit. Samsung probeert deze markt nu zo goed mogelijk te bedienen met verschillende ontwerpen. Naast de Fold2 heeft het de Flip in de line-up en gaat het gerucht dat er binnenkort een Surface Duo-achtig toestel zal worden aangekondigd.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel