Officiële versie van Android 12 verwacht binnen "een paar weken"

En daarmee, de Google Pixel 6


Google heeft beta 5 van Android 12 vrijgegeven. Dit is de laatste beta die Google zal uitbrengen. In dezelfde blogpost vermeldt Google dat we nog maar een paar weken verwijderd zijn van de officiële lancering van Android 12.

Bèta 5 bevat geen visuele veranderingen, maar vooral bugfixes. Het is nu tijd voor app-ontwikkelaars om hun apps compatibel te maken met Android 12. De belangrijkste functie van Android 12 is Material You. Deze interface bouwt voort op de Material Design-stijl, maar is in hoge mate aanpasbaar.

Het feit dat Android 12 zijn definitieve release nadert, betekent ook dat de lancering van de Pixel 6 en Pixel 6 Pro snel zal volgen. Sommige dingen zijn al bekend over de telefoons, mede omdat Google ze al aan het publiek heeft laten zien. Het gaf zelfs al wat specificaties waaronder een scherm van respectievelijk 6,4 of 6,7 inch. Onze interesse gaat echter vooral uit naar de camera's. De eigen Tensor-chip van het bedrijf zou extra functies moeten toevoegen, maar het is nog onduidelijk welke.

Bèta 5 downloaden

Bèta 5 van Android 12 is beschikbaar voor Pixel-telefoons, waaronder de Pixel 5, maar ook voor een handvol telefoons van Asus, Oppo, OnePlus en Xiaomi.

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 6 verkrijgbaar is

Ontvang een e-mail wanneer de Pixel 6 Pro verkrijgbaar is


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel