Eerste opvouwbare Google Pixel mogelijk al in Q4 2021


Een opvouwbare Pixel-telefoon, dat is een idee waar we wel aan kunnen wennen! En het zou wel eens eerder kunnen komen dan we denken. Eind 2021 is een goede mogelijkheid volgens nieuw opgedoken bewijsmateriaal. En mogelijk niet één model, maar twee.

Opvouwbare modellen zijn op dit moment nog schaars. Maar als het aan Google ligt, komen er binnenkort wat extra modellen om uit te kiezen. Want in de broncode van Android 12.1 wordt melding gemaakt van een onbekende opvouwbare Pixel-telefoon. Er wordt melding gemaakt van een split-screen functie en een taakbalk die je kunt activeren. Om deze functie toe te lichten heeft Google een afbeelding geplaatst van een opvouwbare. Een nog onbekende opvouwbare.

Google Pixel opvouwbaar
Is dit Google's eerste opvouwbare?
We weten niet of dit daadwerkelijk Google's eerste opvouwbare toestel is, maar Google heeft de afbeelding inmiddels verwijderd. We zien een apparaat dat veel weg heeft van de Fold 3 van Samsung. Een ontwerp dat lijkt op een boek, mogelijk met een binnen- en buitenscherm. Of dit hetzelfde apparaat is als het apparaat met codenaam 'Jumbojack' waarvoor 9to5google onlangs bewijs vond, is nog onduidelijk. Het is ook mogelijk dat Jumbojack een intern Android testmodel is om generieke opvouwbare functies mee te testen.

Paspoort

En dan is er nog de Google 'Passport'. Een codenaam voor Google's eerste opvouwbare die eigenlijk meer lijkt op de Samsung Flip 3. Eerder werd al gemeld dat dit model een 7,57 inch groot 120Hz scherm heeft. Of we de 'Passport' of 'Jumbojack' als eerste te zien krijgen is nog onbekend, maar de aanwijzingen dat dit in het vierde kwartaal zal gebeuren worden steeds groter.

(via)


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel