LG kondigt unieke Wing-telefoon aan met draaibaar 2e scherm


Nadat fabrikanten jarenlang dezelfde telefoonontwerpen hebben uitgebracht, begint het nu wat spannender te worden. Grotendeels door de introductie van opvouwbare toestellen. Nu is de LG Wing geen opvouwbare telefoon, maar hij heeft wel een interessant ontwerp.

De LG Wing ziet eruit als elke andere telefoon. Een 6,8-inch scherm met dunne randen. Maar de Wing heeft een bijzondere functie die vrijwel geen enkele andere telefoon heeft; je kunt het scherm 90 graden draaien waarna een 2e secundair scherm van 3,9 inch zichtbaar wordt. Vroeger zag je dit soort draaibare telefoons vaker, maar toen werd het gebruikt om een toetsenbord te verbergen.

LG Wing kleuren
De draaibare LG Wing in al zijn kleuren

Het secundaire gOLED-scherm wordt voornamelijk gebruikt voor het weergeven van bedieningsknoppen. Bijvoorbeeld bij het afspelen van video of muziek. Het geeft ook meldingen weer, zodat het grote scherm uitsluitend wordt gebruikt voor het ononderbroken afspelen van content.

Gimbal bewegingscamera

Het draaibare ontwerp is ook handig bij het opnemen van video. Door het scherm te draaien, kunt u uw telefoon nog steeds verticaal houden. Dat is wat handiger en stabieler. Video's worden ook met minder beweging vastgelegd omdat de Wing een volwaardige gimbal is. Je hebt dus geen aparte stabilisator of gimbal meer nodig om professioneel ogende video's te maken. LG heeft ook tal van videofuncties toegevoegd, zoals Timelapse Control, Slow Motion en Follow Mode.

Als selfiecamera heeft LG gekozen voor een 32MP pop-up camera. Deze kan gelijktijdig werken met de hoofdcamera zodat je beide beelden in 1 video kunt opnemen. De hoofdcamera bestaat uit 3 sensoren; een 64MP hoofdcamera, 13MP ultra-groothoeklens en een 12MP ultra-groothoek Gimbal Motion Camera.

LG Wing prijs

Het toestel wordt aangedreven door de Snapdragon 765G met 5G ondersteuning en 8GB RAM geheugen. In de VS komt de Wing uit met 256GB aan opslaggeheugen, de rest van de wereld krijgt 128GB. Door het scharniermechanisme en de relatief smalle dikte van 10,9 millimeter is er niet meer ruimte dan een 4000 mAh batterij. Er is snelladen en ondersteuning voor draadloos opladen. LG wil de Wing vanaf oktober in Zuid-Korea in de winkels hebben liggen, waarna markten in Noord-Amerika en Europa zullen volgen. Prijzen heeft LG niet gegeven.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel