"Google Pixel 6 kan ongewenste objecten uit foto's verwijderen"


Het duurt niet lang meer en Google brengt de Pixel 6 en Pixel 6 Pro uit. Beide telefoons zijn voorzien van Google's eerste zelfontwikkelde chipset; Tensor. Officieel is het nog onduidelijk welk voordeel beide telefoons hierdoor hebben. Google zelf spreekt over cameravoordelen en we hebben een gedegen idee over wat precies.

Maar eerst gaan we terug naar 17 mei 2017. Google hield zijn jaarlijkse I/O-evenement en toonde een interessante demonstratie van de Photos-app. Tijdens deze demonstratie werden ongewenste objecten uit foto's verwijderd. Een hek op de voorgrond of een persoon op de achtergrond. Enorm handig zou je zeggen maar toch heeft deze 'Magic Eraser' functie nooit het daglicht gezien.

Google Magic Eraser demo
Demo over magische gum tijdens Google I/O

Terug naar de Pixel 6 omdat er een verwijzing naar deze 'Magic Eraser' is gevonden in de broncode ervan. Het is dus goed mogelijk dat Google de functie exclusief wil uitrollen naar de Pixel 6 en Pixel 6 Pro. En het is goed mogelijk dat de Tensor-chip daar een belangrijke rol in gaat spelen. In zijn demo van 2017 liet Google al zien dat deze vorm van objectverwijdering mogelijk is dankzij Machine Learning, iets waar de Tensor uitermate goed in is.

Magische gum

Deze 'Magic Eraser' of 'Swiss' functie is niet de enige functie die XDA Developer in de broncode vond. Face deblur', 'Scene lock' en 'Front torch' zijn enkele andere. Uit de naam kun je opmaken wat deze functies doen. Toch zijn we benieuwd naar Google's uitleg hierover en die volgt wellicht snel. Als de geruchten waar zijn, zal de officiële onthulling medio oktober plaatsvinden.


Prijsvergelijker Google Pixel 6
  Uitvoering Prijs Incl. bezorging    
Fnac
128 GB Sorta Seafoam
€ 449,00 € 449,00   Bekijk

Toon alle aanbiedingen van de Google Pixel 6


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel