Samsung Galaxy M52 5G stilletjes aangekondigd


Samsung heeft de Galaxy M52 aangekondigd met ondersteuning voor 5G. Het toestel verscheen op Samsungs eigen website zonder persbericht. Weg is de viervoudige camera en weg is de 7000 mAh grote batterij. In plaats daarvan krijgen we nu 5G.

Voor een opvolger vinden we de Galaxy M52 5G een beetje eigenaardig. De 7000 mAh batterij is ingeruild voor een 5000 mAh exemplaar en ook het aantal camera's gaat omlaag. Aan de achterkant zit nu een 64MP hoofdcamera, 12MP ultra groothoek en 5MP macro camera. Dat betekent dat de 5MP dieptecamera van de M51 is verdwenen.

Samsung Galaxy M52 5G promotie
De nieuwe Galaxy M52 5G

Samsung richt zich met de Galaxy M-serie vooral op een jong publiek en brengt telefoons met een lange batterijduur en degelijke camera's. Hier valt vooral de afname van de batterijcapaciteit op, al verwacht Samsung dat je er makkelijk de dag mee doorkomt. Zo niet dan is er altijd nog 25W snelladen beschikbaar. Het scherm lijkt wel ongewijzigd; een 6,7-inch Infinity-O Display met een kleurrijk AMOLED-paneel. Daarin zit geen vingerafdrukherkenning, in plaats daarvan is die te vinden in een knop aan de rechterkant.

5G-ondersteuning

Het belangrijkste wat Samsung wilde brengen was 5G-ondersteuning. En dat is meteen de reden waarom we deze M52 in meer landen zullen zien dan de M51 die nergens werd uitgebracht. Het toestel heeft een nog onbekende adviesprijs, maar zal verkrijgbaar zijn met 128 GB opslaggeheugen en in de kleuren zwart, blauw en wit.


Vermelde toestellen


Praat mee over dit artikel